Vítej Návštevník !

Obsah fóra Obecné Rodový statek

Rodový statek

• Reklamní banner
Výrobky z Rodové osady Kovčeg najdete spolu s dalšími v našem Ekoobchudku

Haluznice- pojďte tam udělat osadu!

Místo pro sdílení zkušeností všeho okolo Rodového statku, jakožto jeho tvoření myslí, mluvou, činem

Haluznice- pojďte tam udělat osadu!

Příspěvekod Mike » pát 20 čer, 2008 19:26

tak lidi, přečetl jsem si zase anastasii a bůh ví proč (a on to asi opravdu ví :)) ale strašně mě to chytlo. našel jsem si Haluzice na mapě z tématu ´seznam rodových vesnic a zájemců o nich´ ( a btw, JAKTO ŽE JE NÁS TAK MÁLO??) a ptám se- proč tam nejdeme stavit statky? já teda dost pospíchám. Vypadá to tam pěkně, umístění pěkný, škola už tam jakž takž je... teď na začátku prázdnin se tam jedu s 2 kámoškama kterym jsem ´vnutil´ :) anastasii podívat. Peníze už mám, takže jestli tam bude něco na prodej a bude to tam pěkný kupuju.
problém osady je jedinej- neni dost lidí, a lednotlivci nemůžou moc budovat nevěda kde bude osada, protože by jejich děti trpěli v ´normální´ škole. Takže prostě navrhuju : dohodnout se na jednom místě a začít tam zakládat statky, když dosáhneme určitého počtu nebo potřeby dostavíme zbytek to je asi jediná cesta. a navrhuju teda haluznice, pěkný místo a je tam už škola-to nejdůležitější. POJĎTE KONEČNĚ KONAT

edit: tak je nás tu registrováno 328.... a určitě jsou lidi co tu nejsou registrovaný ale chtějí to taky, takže jak to, že na jakymkoliv tématu se seznamem zájemců je jen pár lidí? COMEON LIDI!

A moc prosím nechte tu komentář, moc bych potřeboval vědět jestli teda tam bude osada nebo ne. takže pište kdo by se přidal (i kdyby třeba teď neměl peníze nebo tak)
Mike
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Návštěvník » úte 24 čer, 2008 22:39

Haluzice sa nachádzajú pri Zlíne?
Aký je tam typ školy?
A ako sa pohybujúci ceny za m2 ?
Návštěvník

Příspěvekod milloo » pon 30 čer, 2008 23:09

Noooo, Mike... To je hodne spravny pristup - kdyz chci nekde neco budovat, mel bych to tam napred poznat 8) Urcite se tam potkame... Mimochodem... tvuj pristup je stejny jako u me... Ja tam byl tento pracovni vikend taky se dvema kamaradkama :D A ty kamaradky uz tam priste nepojedou zrejme samy... Tak se nas tam bude sjizdet cim dal vic... A je urcite proc se tam sjizdet!... Nekdo kvuli naaadherne prirode, jiny kvuli az mystickym zazitkum a prozitkum diky otevreni se energiim okoli, nebo i kvuli super lidickam, kteri se tam schazi :) A me taky hodne potesilo, ze jsem se tam osobne setkal s lidma, se kteryma tady diskutujeme... Bylo to fakt uzasne, kdyz jsme pri predstavovani se pridavali i prezdivky z anastasie.cz... To pak padaly komentare typu:"Joooo, tak to jsi tyyyy?!? Rad te poznavam..." :D 8)

No a pro ty, kteri se rozhodnou pro navstevu Haluzic, bych chtel rict, aby tak delali pouze po predchozi dohode s "domacimi"... Ne vzdy je vhodna doba pro neohlasenou navstevu, tak to prosim respektujte... A taky nejezdete do Haluzic v okrese Zlin, ale do Haluzic v okrese Hodonin!!! Uz se to nekolikrat stalo, zbytecne si zajedete :D Pokud se rozhodnete pro kontaktovani, vyuzijte prosim nejdrive email motyckovi@haluzice.cz. Vice info najdete na haluzice.cz :)
milloo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod WhiteTigresss » úte 01 črc, 2008 09:48

[align=justify]Haluzice.... jo Haluzice... :roll: stačil mi jeden pracovní víkend tam, na to, aby mě to místo pohltilo... Mít tam někde stateček by bylo super 8) škola už se buduje a sjíždějí se tam super lidičky :pratele: , kumuluje se energie, která mě tak naplnila, že sem měla celý den chuť skákat a smát se a [jupi] .. a vůbec.. prostě pro stateček ideální místo.... [:)] Sice mi teď chybí finance pro koupi nějákého toho hektaru, ale až budou.. budu opravdu vážně přemýšlet zrovna nad Haluzicema :idea: [guitar][/align]
WhiteTigresss
Nováček
Nováček

Příspěvekod Shaelle » čtv 03 črc, 2008 08:18

uiiiiaaauuuuu!!!!! Naprostý souhlas s Evčou, (White Tigress) Víkend byl úžasný - na to že pár dní předem se mi v podstatě "zhroutil" celý život - tak mě tam všichni dokázali tak nakopnout pozitivní energií, že teď mi je nejkrásněji jak kdy bylo. Lidičky úžasný, pozitivní, optimistický, nádherná příroda.... Co víc si jen přát? ...
Shaelle
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Mikeproblémyshelsem » sob 23 srp, 2008 11:30

bezva ohlasy jak vidim :)
mohl by prosim vás někdo mrknout na nějáký pozemky tam atd? já e v tomhle opradvdu nevyznám... peníze mám na pár hektarů už teď takže bych opravdu rád začal... a mohl by to někdo zdělit tomu našemu združení? pár maiů už jsme jim posílal ale bez odpovědi...
pojďte se na to vrhnou! stejně je většina zájemců zdá se v jižní moravě! začcátky už máme a nádhrná krajina, chráněná krajiná oblast (myslim)....
takže ÚTOKEEEEEM!
hehe
Mikeproblémyshelsem

Příspěvekod milloo » sob 23 srp, 2008 19:16

No... Mrknout na pozemky problém není... Ale to, že mám peníze na pozemek a "zkuste mi něco sehnat, já si to koupím..." - to zavání těžkým konzumem... Takhle se věci kupují v supermarketu... :wink: Je potřeba si uvědomit, že se nejedná o tabulku čokolády, ale o Prostor, kde chci strávit zbytek života (v ideálním případě)! A s takovým Prostorem Lásky se přeci musím sžít, ne?... Takže ho musím už předem prozkoumat sám, procítit energie, které tam proudí a zjistit OSOBNĚ, jestli mi to místo bude vůbec vyhovovat. :?: Je otázkou, zda jsi Haluzice už vlastně navštívil?... :wink: Pokud ne, doporučuju ti některý z Pracovních víkendů, které se tam určitě na podzim budou konat a ty využít k OSOBNÍMU prozkoumání okolí a zjištění poměrů, které tam vládnou... Pochybuji, že by tuto práci, kterou musíš udělat JEN TY SÁM, udělal někdo za tebe... A není ani omluvou, že to je pro tebe daleko, nebo jinak komplikované. Takové překážky tě jen posílí a budeš si svého výsledku snažení více vážit. Přeji ti hodně úspěchu při hledání tvého Prostoru Lásky 8) :)
milloo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Mike » ned 15 bře, 2009 19:54

mrknu na to (zkusim), ale nejdrív musí být pozemek na prodej a pak se ropzhodnout jestli koupit ne? nezdá se mi že by se mi tam nějákej líbil a ten bych si koupil... jak byhc našel majitele atd? btw je mi 18 takže v tomhle se opravdu nevyznám...
Mike
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod jiri.vaca » pon 16 bře, 2009 15:55

Tento inzerát je z blízkého okolí Haluzic: http://www.anastasia.cz/forum/ftopic512.html
jiri.vaca
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Jenik » úte 17 bře, 2009 00:04

Konečně je tu živěji! : ) Mike, tvůj přístup se mi líbí. Uvidíš sám, jestli vše půjde tak rychle, jak chceš , ). Já už jsem rozhodnut založit statek několik let, poslední rok vážně hledám pozemek, peníze jakés mám. Můj přístup se také vyvíjí, nejprve jsem chtěl koupit něco kolem Žatce (můj domov č. 1, severní čechy), pak, jelikož jsem se tam napůl přestěhoval, jsem sháněl, koukal, ptal se na Křivoklátsku (domov č. 2, máme tam chalupu), no a teď zase koukám tady na Podbořansku u Doupovských hor, protože je tam krásná otevřená krajina a je to blízko. No, a do toho příde jaro (vlastňě už je tady) a touha se zesílí několikanásobně : ) a kamarádi a kamarádky mi teď dali k narozeninám jablůňku !! : )
Takže s tebou cítím , )
Já pozemky okukuju tak, že si vyhlídnu pěkné místo, a pak kouknu na stránky ČÚZK, kde mají katastrální mapy, někde tu byl návod...jo, tady:
http://www.anastasia.cz/forum/viewtopic ... ight=#1906
tam je majitel, toho navštívím, nebo najdu telefon na internetu a je to.
Také tam zjistíš úřední cenu pozemku (podle kódu BPEJ, který na cenu převedeš na: http://www.farmy.cz/cena_pudy.php)
Morava...? To je pro mě asi daleko.Konečně je tu živěji! : ) Mike, tvůj přístup se mi líbí. Uvidíš sám, jestli vše půjde tak rychle, jak chceš , ). Já už jsem rozhodnut založit statek několik let, poslední rok vážně hledám pozemek, peníze jakés mám. Můj přístup se také vyvíjí, nejprve jsem chtěl koupit něco kolem Žatce (můj domov č. 1, severní čechy), pak, jelikož jsem se tam napůl přestěhoval, jsem sháněl, koukal, ptal se na Křivoklátsku (domov č. 2, máme tam chalupu), no a teď zase koukám tady na Podbořansku u Doupovských hor, protože je tam krásná otevřená krajina a je to blízko. No, a do toho příde jaro (vlastňě už je tady) a touha se zesílí několikanásobně : ) a kamarádi a kamarádky mi teď dali k narozeninám jablůňku !! : )
Takže s tebou cítím , )
Já pozemky okukuju tak, že si vyhlídnu pěkné místo, a pak kouknu na stránky ČÚZK, kde mají katastrální mapy, někde tu byl návod...jo, tady:
http://www.anastasia.cz/forum/viewtopic ... ight=#1906
tam je majitel, toho navštívím, nebo najdu telefon na internetu a je to.
Také tam zjistíš úřední cenu pozemku (podle kódu BPEJ, který na cenu převedeš na: http://www.farmy.cz/cena_pudy.php)
Morava...? To je pro mě asi daleko.
Každopádně pište, pište, ať informace proudí.
Buďte zdrávi :)
*
Každopádně pište, pište, ať informace proudí.
Buďte zdrávi :)
*
Jenik
Pokročilý
Pokročilý

Ahoj přátelé

Příspěvekod Jánošek Lebeda » pon 01 úno, 2010 18:48

dlouho jsem nezavítal na tuto diskusi,a tak jak to vypadá s realizací rodové vesnice?
Už máte pozemek?Nejlepčí by bylo někde ve svahu,aby tam šli postavit ty zemljanky-jakoby do svahu udělat jámy jestli mi rozumíte.V takový zemljance je nejlepčí klima.Ve sklepě co mám brambory není mráz a to tam nikdo netopí.Venku je přitom minus dvacet a v tom sklepě musí bejt nad nulou.
No nic to sem odbočil.V jakém stadiu je ta ves?Jak by to bylo se zdravotní péčí ve vsi,když chcete bejt odřízlí od světa?Jak to bude třeba s očkováním?Budete mít vlastní měnu nebo ja jako?
\Díky za odpovědi. 8-)
Jánošek Lebeda

Příspěvekod Petr_ » pon 01 úno, 2010 23:05

ačkoliv si děláš Jánošku prdel ze všeho co je tady na webu napsáno 8-) 8-) ,je vidět, že stejně za tvým vysměvačným stylem je někde v rohu duše i kousek zvědavosti ohledně toho, že by to mohlo i fungovat.
Nehledej zatím u nás, a koukni na net do světa. Je dost příkladů již fungujících ekovesnic, takže se můžeš inspirovat...

Je vidět, že si toho moc ještě nechochytil, když se zajímáš o takové pitomosti jako zdravotní péče apod. Ano pro věčné umíračky z města ten život na rodovém pozemku opravdu není. Ale sleduj ten web i nadále, snad brzy i u nás něco uvidíš. To víš, ti první to mají vždy těžší než prokoušou tu cestu i ostatním......
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod Jenik » úte 02 úno, 2010 00:01

Ahoj,

pracujeme na tom každý v rámci možností, ale chceme, chceme, chceme a to je hlavní. Taky cítíš tu energii té myšlenky vlastního statku-zahrady? , )
A od světa odřízlí asi nechceme být, tedy myslím, že alespon většina ne. Tak se mějme dobře. : )
Jenik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Petr_ » úte 02 úno, 2010 15:01

Jánošek asi nepochopil jednu ze základních věcí, v přechodu na jiný život nejde o to začít ihned odbourávat vše zbytečné z dnešního světa. On bude asi totiž jeden z těch typů lidí (tj cca 80 % občanů ČR), kteří když přišel k nám po komunismu ranný kapitalismus, tak by prohlásil, že všechno bylo za komoušů na prd a musí se zrušit.
A takovým lidem je momentálně zbytečné věnovat energii, když je jí mnohem více třeba právě na budovaní něčeho nového. A když pak uvidí výsledky budování už nebude třeba nic vysvětlovat.... bud pochopí sami to o co se snažíme .... nebo zůstanou tam kde jsou a asi i bude dobře, že zůstanou tam kde jsou i nyní....
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod Verča » úte 02 úno, 2010 16:18

Asi se budu opakovat (už jsem to někde zmiňovala), ale osady už jsou i u nás v ČR. Moc se o tom nemluví, protože když je něco nového, jiného nebo prvního lidé se tam sjíždějí jsou zvědaví a chodí se koukat na dotyčné, jako na zvířátka v zoo. Ale proč tajit některé věci. Chtěla bych si zachovat částečnou anonymitu (sobě i ostatním lidem, kteří žijí jinak), ale na druhou stranu to moc chci vykřičet do světa :-) máme to štěstí, že jsme dvě osady vedle sebe.Jedna je tam už 4 roky a u nás je to tam 3 roky. Od vesnice to máme kilometr Druhou osadu máme přes kopec. Ještě jsem zaslechla o nějaké komunitě na Severu, kde má postavený domek Jaroslav Dušek (snad jsem to nějak nezkomolila). Kdyby někdo chtěl vedle ve vesnici jsou pozemky k mání a u nás je to složitější, vedle nás jsou pozemky majitelé nechtějí prodat, ale když člověk za nima přijde dá peníze na hromádku (možná) prodají. Když člověk opravdu chce, není nic nemožné :-)

Všem mnoho štěstí ve hledání
Naposledy upravil Verča dne stř 03 úno, 2010 14:30, celkově upraveno 1
Verča
Přispěvatel
Přispěvatel

Další

Zpět na Rodový statek