od alenka.pickova » stř 25 led, 2006 11:14
Zda bych dala své děti do této školy? Jsem přesvědčena, že současné školské vzdělání je velmi podprůměrné. Nabízí dětem velmi málo pro rozvíjení jejich přirozeného intelektu. Se starší dcerou jsme několikrát řešili otázku postoje učitelů k výchově žáků. Na některé kroužky, díky špatnému vedení, přestala chodit. Takže její zájmy nadále rozvíjím bez přispění ,,kvalifikovaných" lidí a co se týče povinné docházky, tak je až neuvěřitelné, jak jsou děti chápavé a tolerantní. Nechala si vysvětlit, že i učitelé prožili nějaký život, že svou práci vykonávají dobře s ohledem na birokratické možnosti a možnosti své, protože školu poznali ještě s horším přístupem ve vztahu učitel - žák. Je jen otázkou času, kdy se vše vyvine správným směrem a třeba už děti mých dětí se budou těšit z úcty, kterou je zavalí dospělí. Zatím se jim vnucuje to přihlouplé, že jsou jen ,,malé děti". Mám děti moc ráda. Obohacují mě svou přítomností, těším se na naše noční rozhovory o životě. Skláním se před jejich úspěchy. Nedokážu si představit, že by je vychovával někdo jiný. Bylo by to pro mě velmi skličující. Pokud by nějaká taková škola byla v blízkosti našeho bydliště, tak by nebylo co řešit, ale takhle daleko od domova by ani sami nechtěli.