Vítej Návštevník !

Obsah fóra Dění ve vlasti

Dění ve vlasti

• Reklamní banner
Výrobky z Rodové osady Kovčeg najdete spolu s dalšími v našem Ekoobchudku

Začínáme znova-RS/RO

V naši velké společné i malé vlastní.
Upoutávky čtenářů na doporučené akce.

Začínáme znova-RS/RO

Příspěvekod Evelínka » ned 25 dub, 2010 12:55

Po dlouhé době sem opět píši. Náš sen se nám splnil jen z části. Před pár lety se mi téměř zázrakem podařilo sehnat pozemek o velikosti 12 621m2. Měli jsem vlastní kousek lesa, rybník, louku a hlavně ovocný sad + chatu. Bohužel.. zřejmě tehdy ještě nenastal ten správný čas pro nás, o vše jsme přišli. Ukázalo se, že právník, který nás při koupi zastupoval, snad ani nebyl právník :-( Připravil nás tak o pezemek a vše, co jsme na něm vybudovali, ale také o všechny peníze. Jsem moc ráda za šanci si vše vyzkoušet. Moc zklamaná, že to nebylo již natrvalo :-( Od té doby hledáme znova. Děti rostou jako z vody....takže pokud je tu někdo, kdo touží si založit rodový statek nebo začít budovat rodovou osadu, nejlépe asi ve Středočeském kraji...dejte nám vědět, určitě jsme pro a rádi se přidáme. Čím dříve, tím lépe. Mít svůj kus ráje a opravdového domova je super, mít skvělé sousedy s dobrým srdíčkem, je ale také k nezaplacení. Můžete mě kontaktovat i na mail- evelina.m@centrum.cz. Krásný den Evelína
Evelínka
Nováček
Nováček

Příspěvekod Namu » pon 26 dub, 2010 08:51

Ahoj Evelínko,
to je mi opravdu líto. Neznám žádného právníka ale držím Vám všechny palečky, aby se vše vyřešilo a srovnalo a abyste si brzy našli nový domov.
Namu
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Evelínka » pon 26 dub, 2010 12:32

Ahojky Namu, moc moc děkujeme. Věc se má tak, že poslední dobou je toho na nás víc než dost...bohužel :-( Bydlení z tchýní, tchánem, švagrem a manželovým dědečkem moc šťastné není :-( Tolerance a respekt musí být na obou stranách, což tady není ani za mák :-( Člověk se snaží jak může a je to jen horší a horší. Do toho máme soud s mým ex- nejstarší dcera není manželova.
Ale od té doby, co jsem začala chodit na tyto stánky nás potkalo i pár dobrých věcí...kromě dcery -9let, máme dceru 5let, syna 3 roky a nejmladší budou v létě 2..takže jsme se opravdu činili :-))) Podotýkám, že všechny naše děti jsou opravdu chtěné a plánované..žádná nehoda nebo omyl. Je také pravda, že když někde řeknu, že mám čtyři děti, tak si každý myslí, že jsem se pravděpodobně totálně zbláznila a něco se mnou není vpořádku. Nicméně už odmala jsem každému říkala, že dětí budu mít hodně, tak nevím, čemu se kdo diví :-)))
Právníka scháním proto, že potom co jsem odmítla dát soc. úřednici úplatek- o který si sama řekla, se obrátila proti mě a je na straně mého ex..místo aby bránila zájmy mé dcery :-( Je mi z toho smutno :-(
Evelínka
Nováček
Nováček

Příspěvekod Verča » pát 30 dub, 2010 13:39

škoda že dnešní doba je jen o penězích. Ale jednou tyhle papírky budou bezcenné a kdo jich bude mít hodně alespoň si s nima zatopí (mám to ale utopistické představy- ale kdo ví) tím jsem chtěla říct, že už je toho dost na té naší krásné planetce- jedna katastrofa za druhou, lidé se ženou špatným směrem. Tak co lidé, kde to vázne, už je třeba začít, udělat ten smělý krok a pořídit si pozemek, nečekat na hotový ráj na zemi, na pozemek kde je potůček a já nevím co všechno. Je tu hold ten strach. Místa je tu ještě u nás v republice dost, i pár lidí kteří už tak žijí :) Tak moc bych si přála, aby ten strach nechal lidi na pokoji a konečně se to rozjelo i u nás v ČR. Pro ty kdo mají už své místečko přeju hodně zdaru do začátku a všem zahradníkům přeju krásné a zdravé sazeničky :-)
Verča
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod kořen » čtv 13 kvě, 2010 04:53

Jo, zbavíš se strachu a naskáčou Ti pod nohy úřady-klopýtání na dlouhou trať.Prožívám to,než to stihnu,tak je po mě))((-aspoň část připravím pro nějakého nástupce...
kořen

Příspěvekod Jenik » pon 17 kvě, 2010 16:59

Zdravím všechny a fandím vám. Život umí být výživný. Evelínko, snad si z toho odneseš sílu a moudrost. Hlavu vzhůru. Vše je k něčemu dobré, myslím. Zkuste knihu Psychoenergeticke aikido od Sinelnikova, je určitě zajímavá. Mějte se skvěle :)
*
Jenik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Petr_ » pát 21 kvě, 2010 19:10

kořen píše:Jo, zbavíš se strachu a naskáčou Ti pod nohy úřady-klopýtání na dlouhou trať.Prožívám to,než to stihnu,tak je po mě))((-aspoň část připravím pro nějakého nástupce...

Ahoj Kořene,
jak si na tom s tím tvým vyřizování v tom CHKO, podařilo se ti to někde posunout ?.
To že rusáci nemusejí řešit to co my tady v tom našem byrokratickém státě plném nesmyslů a omezení jim tedy závidím. Ale furt je to jen pár let z toho času co si budeme užívat my nebo naše děti až se to povede :-).
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod kořen » úte 25 kvě, 2010 19:22

Zdravím Petře,
na chování SCHKO je vidět,že jim jde jen o to mně zrušit.Budu se odvolávat.Sice nevím, pro koho to dělám-jsem sám,tak jsem na vážkách, jestli mám dál pokračovat.Nadřel jsem se tam dost a síly docházej...
kořen

Příspěvekod Petr_ » čtv 27 kvě, 2010 16:52

Tož to je s prominutím na prd. V rusku bychom toto neřešili :x .
Ono je celkem jedno jestli to děláš pro sebe nebo pro svou rodinu a děti.
Důležité je, že tu myšlenku RS v hlavě vůbec máš a jdeš bytostně za tím. Těžko se Ti radí, k tomu je nutné znát hodně podrobností což by bylo spíše na email. testmenp(z)seznam.cz

Větší průser vidím v tom, že máš k tomu místu silný vztah. To se člověku těžko překonává. ALe v konečné fázi se zjistí, že kde mu úředníci podělají budoucnost najde se jiné místo, kde ti to příroda kolem nahradí se vším všudy. Pak nezbyde než hledat něco nového a lepšího. A když se nemusíš dívat, že musíš mít při tom přechodu "na zádech" rodinu, je to zcela v pohodě po stránce přechodu. Tím neříkám, že to bude v pohodě po stránce finanční. Tam kde je většinou krása a klid od civilizace zase nejsou velké peníze, a sám vím, že bez nich to dnes v naší "civilizované" společnosti absolutně nejde, tedy alespoň v začátcích budování...
Petr_
Osadník
Osadník

Zpět na Dění ve vlasti