Vítej Návštevník !

Obsah fóra Obecné Rodový statek

Rodový statek

• Reklamní banner
Výrobky z Rodové osady Kovčeg najdete spolu s dalšími v našem Ekoobchudku

Ruský festival Zvonící cedry 27.března 2010

Místo pro sdílení zkušeností všeho okolo Rodového statku, jakožto jeho tvoření myslí, mluvou, činem

Ruský festival Zvonící cedry 27.března 2010

Příspěvekod Verča » stř 10 úno, 2010 10:06

Dokladem toho, že v Rusku to opravdu frčí jsou ruské stránky anastasia.ru, dlouhou dobu mi byly odepřeny kvůli neznalosti ruštiny až do doby než jsem si uvědomila, že existuje překladač! Opravdu to tam žije, lidé žijí na statcích, o 106 přispívají na fórum, angažují se v politice a "jdou podle plánu" Chápu, že u nich je to všechno mnoho rychlejší, je v tom národní hrdost a taky, mají tam Megreho a Anastasii tak to na ně více doléhá. U nás to jde tak rychle jak to má jít :-)

Každopádně, to vás bude zajímat! Na anglických stránkách anastasie jsem se dočetla, že na tomto festivalu Megre představí svou novou knihu! Psali to na stránkách tak uvidíme, snad se nejedná o nějakou "kachnu" :-) Na tomto festivale budou propagovat zdravý životní styl a žití v rodových osadách, budou také soutěžit v různých odvětví. Hudba, zpěv, výroba tradičních oděvů, obrazy atd. http://translate.google.cz/translate?js ... l=ru&tl=cs např zde je přehled soutěžících a jejich výrobky (zde konkrétně oděvy)
Verča
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Verča » stř 10 úno, 2010 10:19

a ještě jeden návrh stránky do překladače vpomestie.ru jsou zde různé jejich aktivity včetně fotek z osad :-)
Verča
Přispěvatel
Přispěvatel

Rusky festival ...

Příspěvekod Agata » stř 10 úno, 2010 10:31

..blahozelam Ti Vierka, na Tvoj vek mas krasne uvedomenie , a dovol aby som Ti vyjadrila uznanie ... si naozaj "umnicka " (na c je makcen :D )
Agata
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Jenik » čtv 11 úno, 2010 00:19

Děkuji Verčo za tuto informaci a odkaz, jsem velmi potěšen. Díky vám to tu ožívá. At se daří! *
Jenik
Pokročilý
Pokročilý

hledam odpoved

Příspěvekod Jaroslava » čtv 11 úno, 2010 22:42

Ahoj lidi,

pred par rokmi som precitala celu seriu Zvoniace cedrey, Dnes ich citam znova. Som prave v 5 knie (Kdo vlastne jsme). Zajimala by ma jedna vec. Anastasia ukazuje Vladimirovi buducnost Ruska a Hovori :

"kdyz byl u konce rok 200, podle kalendarniho letopoctu prijateho na zemi, vlada Ruska jeste stale rozhodovala ohledne zvoleni cesty vyvoje statu. Vetsi cast Rusu nebyla nadsena cestou, kterou sa vyvijeli zapadni staty, jez se povazovali za uspesne.... ..... Zacatkem noveho tisicileti bylo z iniciativy prezidenta Ruska schvaleno narizeni o bezplatnem prideleni kazde ruske rodine, ktera si to prala, jednoho hektaru pudy pro usporadani sveho rodoveho statku. V tomto narizeni se mluvilo o tom, ze puda se prideluje na dozivoti s pravem dedeni. Produkce na rodovem statku se vubec nezdanovala."

Prosim vi nekto o tom zeby v Rusku fungoval takyto zakon, nikde o nom nomuzu nic nalest. Je to pravda ze Rusi uz 10 rokov dostavaju do vlastnictva pudu???

a dale se pise:" Miliony ruskych rodin byli uchvaceny nadsenym pranim stvoreni prekrasneho. SOucasne se v ruznych regionech RUska zacaly budovat osady podobne prvni. Zacalo vseobecne hnuti jez se podobalo dnesnimu zahradkarskemu.
Za devet let od okamziku vydani prvniho NArizeni, ktere umoznilo lidem samostatne zarizovat svuj zivot, delat ho stastnym, vice nez tricet milionu rodin bylo zamestnano tvorenim rodovych osad, sveho kousicku vlasti. Obdelavali sve prekrasne pozemky a pouzivali pri tom zivy, vecny material stvoreny Bohem. Cimz tvorili spolecne s Nim."

nasla som informaciu ze v rusku je okolo 150 rodovych statkov. Vi nekdo potvrdit informaciu ze statky v dnesnj dobe tvori 30 milionov ruskych rodin????

po rusky neviem takze som ukratena o hladanie informacii priamo na ruskom internete ale mozno niekto z Vas mi pomoze najst odpoved.

ospravedlnuji se za svou Cestinu ale jsem ze Slovenska a nikdy jsem se neucila prat cesky.

dekuji

zdravim.
Jaroslava
Jaroslava
Nováček
Nováček

Příspěvekod Jaroslava » čtv 11 úno, 2010 22:45

inak velmi ma potesila informacia o moznom vydani noveho dilu Zvonicivh Cedru.

Verca na ktere z anglickych stranek si nasla tuto informacii. NA rozdil od rustiny anglicky dost dobre umim.

Dik
Jaroslava
Nováček
Nováček

Příspěvekod Verča » pát 12 úno, 2010 09:08

Milá Jaroslavo mám pocit, že informaci o tom, že dostávají půdu jsem už někde četla. Každopádně na ruských stránkách jde vidět, že jsou dost iniciativní a že se angažují v politice na ruských stránkách se pořád něco k tomu píše. (Dnes mám den kdy se mi nechce moc hledat co kdo řekl tak ti doporučím, jak už jsem to dělala mockrát, zkus překladač translate.google.cz ) :-) Informace o 150 rodových statcích je pravdivá, prý to číslo dále stoupá, je to něco jako lavinová reakce :-)

http://www.skillandhobby.com/en/Moscow- ... s-Festival a tady je program co se bude dít na samotném festivalu a mezi nima je i informace o té knize.
Verča
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Návštěvník » pát 12 úno, 2010 14:52

Ahoj Verca.

diky moc za ten link. preposlala som ho aj na slevenske srtany o Anastasii. snad si to tam nekdo precte. Posledne leta je navstevuje dost malo lidi. Asi od te afery s rodouvo skolou v Hnilciku, kterou tak strasne pomluviliv slovenskych mediach a nakonec zrusili.
Návštěvník

Rusky festival...

Příspěvekod Agata » pát 12 úno, 2010 16:02

http://vimeo.com/9359471

Megre rozprava o novej knihe
Agata
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Palo SK » pát 12 úno, 2010 18:22

Ahojte, nová kniha o Anastásií je fakt, môj priteľ sa rozprával s pani čo ju prekladá nechcem jej komoliť meno, veď je napísané v knihe. Má byť v tlači na jar. Situácia v Rusku čo sa týka pozemkov je úplne iná ako u nás. Myslím na Slovensku aj v českých zemiach. V prvom tade je to obrovské územie pre nás svojou rozlohou nepredstaviteľné s množstvom dodnes panenskej a neobrobenej pôdy. Tým pádom aj cena pôdy, dostupnosť a všetko s tým spojené je úplne iné. Priateľov syn žil niekoľko rokov v jednej rodovej osade v Rusku a tam si najprv postavíte dom a potom si ho možno idete prihlásiť. Vzdialenosti medzi obcami sú na naše pomery nepredstaviteľné. Bývalý Ruský prezident Vl. Putin napr: cvičí jógu, čo svedčí aj o jeho zmýšľaní. Proste podmienky pre takýto typ života v rodových osadách sú pre nich úplne iné ako u nás. U nás sa skôr osvedčuje model starousadlíkov, čiže malé rodinné farmy a tak sa aj pôda dá skôr kúpiť, lebo tam sú aj dannosti ako napr: cesty, studne, stavby, elektrické prípojky a pod.
Čo sa týka našej slovenskej stránky anastásia.sk je pravdou, že sa menej rozvíja ako vaša česká. Pravdou však je, že aspoň ľudia čo u nás žijú a čo poznám pracujú na realizácií zámeru stavajú, sadia a toho času veľa neostáva toľko...
Dokonca aj jej administrátor v podstate odišiel z BA a rieši situáciu na pozemku. Možno nová kniha rozvíri diskusiu...
Prajem všetko dobré. Palo
Palo SK
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Petr_ » pát 12 úno, 2010 22:38

Ahoj Palo,
s těmi možnostmi rusů a čechoslováků jen potvrzuješ to co tady tvrdím dávno. V rusku kde je větší zaostalost budou během pár let mít tuto "nevýhodu" zaostalosti jako neskutečnou výhodu oproti pravnickému a infrastrukturou svázanému "vyspělejšímu" světu. A myslím , že to každý poznáváme, že naše vyspělost jsou pro nás vlastně klacky pod nohama.

TO kdyby šlo u nás vybrat si bezplatně pozemek, postavit a až pak vyřizovat všechny papíry, tak není co řešit. Taky je vidět jak je ten rozlet u nás pomalý.

Až my tu nebudeme mít co do pusy, až bude průmyslová krize a bude každý 4 nezaměstnaný a ten zbytek bude dřít pomalu za stejné peníze jako na pracáku, rusáci budou vysmátí spokojení, svobodní, nezávislí a šťastní. Taky se jednou můžeme dočkat toho, že útěk do Ruska na volné pozemky bude opravdu životní výhrou.

Maluju moc černé chmury jak by to mohlo dopadnout, ale ikdyž to máme zde nepoměrně těžší i u nás to rozjedeme ve velkém. Jen to chce první reprezentativní vlaštovky. Pro přesvědčení většiny není možné ukazovat ekologické bydlení jako některé polorozpadlé chatrče na které i zde na foru jsou odkazy.
Naopak musíme vybudovat stavby a vše okolo na té nejvyšší technické úrovni, ale za použití minima nových technologií a zároveň maxima přírodních surovin a vědomostí našich předků o přírodním stavitelství.

A čas bude náš limitující prvek. Bohužel u nás musíme ještě stále chodit na dlouhé hodiny do práce, abychom si mohli později vybudovat nezávislost na systému.
Petr_
Osadník
Osadník

Rodové statky

Příspěvekod Vlkan » čtv 27 kvě, 2010 13:37

Před několika desítkami let jsem byl u Azovského moře a v oblasti Melitopolu natrefil na osadu Čechohrad. První a zakládající osadníci přišli a zabrali půdu, kterou jim svěřil ruský car již v roce 1865. Čas pomalu ubíhal a stesk přibýval, tak chci jen upozornit na to, že česká kotlina je naším domovem po dlouhý čas a doufám, že ještě bude naše. Vlkan
Vlkan

Příspěvekod Petr_ » čtv 27 kvě, 2010 17:26

Neboj svou zemi, svou půdu máme rádi, ona nám ty klacky pod nohy neháže, jsou to "jen" ostatní lidé, kteří je tam ve velkém mrskají co jim síly stačí, neboť jsou stejně jako my zatím svázáni aktuálním světovým systémem. Ten brzy padne a přijde něco nového, pak už to bude jednoduší. Sice nevím přesně co příjde, spíše to jen pocitem tuším a v duchu modeluji a vidím, ale vím že to bude velký krok dopředu pro nás duchem na toto připravené.
Petr_
Osadník
Osadník

Zpět na Rodový statek