od Namu » pát 27 lis, 2009 23:21
Ahoj Jirko,
no, mně ta věda sice tímto způsobem moc nezajímá, mně zajímá zahrádka a zvířátka a radost ze života všech... no a právě proto že všech, v mém okolí je pár lidí, kteří plaší s tím, že virus prasečí chřipky je uměle vytvořen.
Já vím že v přírodě žádné viry, které by způsobovaly jakoukoliv nemoc, neexistují. Samozřejmě existují příčiny nemocí, ale nikoliv viry. To je prostě ošklivá pohádka ze středověku.
Nicméně, v dnešní supertechnické době, je otázka, jestli lze umělé kousky DNA sestavit tak, aby se z nich něco jako viry staly.
Nanočástice mají, což je zajímavé v tomto ohledu, stejnou velikost jako údajné viry.
Pokud je člověk vystaven nanočásticím, může onemocnět nebo zemřít, což ovšem spadá do rubriky OTRAVA. Ale pokud by se ty umělé částečky dokázaly replikovat tím, že si z těla vezmou stavební kameny, pak by tyto částice splnovaly definici umělého viru.
Tak mne zajímá, jestli je to vůbec možné, takové nanočástice vytvořit. No a zajímá mne to proto, že bych ráda tuto domněnku vyvrátila... jinak mí poplašení známí budou plašit dál. Ale zatím to vypadá, že jim to vyvrátit nemůžu.
Jasně, bio-strava z vlastní zahrádky, milující a svobodní spolulidé, čistá voda a radost z žití jsou nejsilnějším lékem, nejspíš i proti všem nanopotvorám.
Výhoda toho strachu a paniky šířených medii je ta, že se lidé obrací k těmto přírodním "lékům". Je to snad lepší, než když strach nemají a tudíž nepocitují důvod, něco ve svém životě měnit. Samozřejmě je ale lepší, když se začínají probouzet z vlastní vůle a touhy po pravdě a poznání.
srdečný pozdrav, Namu