Portál  •  Nápověda  •  Hledat  •  Seznam uživatelů   •  Uživatelské skupiny  •  Registrace  •  Nastavení  •  Přihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Obsah fóra Anastasia.cz Z naší nabídky vybíráme:

Nová kniha V. Megreho ANASTA za 199,- Kč + jako pozornost několik semínek cedru:)
Portál
Shop  •  Wiki  •  Hudba  •  Mapa  •  Knihy  •  Foto Album  •  Odkazy  •  Kalendář  •  RSS články  •  Nový příspěvek  •  Poslední příspěvky
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPoslat email příteli.Seznam uživatelů, kteří sledují toto témaUložit toto téma jako souborVerze pro tiskPřihlásit, pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
Jenik
Přispěvatel
Přispěvatel

Věk: 31

czechrepublic.gif
PříspěvekZaslal: st 18 březen, 2009 11:23  Předmět:  Mezinárodní petice na podporu rodinných zahrad Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

Buďte zdrávi,

Posílám odkaz na článek (tiskovou zprávu) internetového magazínu o
udržitelném životě: The Earth, kde se píše o petici iniciované hnutím
Ringing Cedars of Russia, které po celém světě inspiruje spoustu lidí k
soběstačnému životu ve spolupráci s přírodou, založeném na vytvoření
vlastní zahrady a prostoru pro život.
Petice je adresovaná Organizaci Spojených Národů (UN) a žádá národní vlády
na celém světě, aby ihned začaly s podporou budování malých rodinných
zahrad, které by zajistily potravinovou, ekonomickou, sociální a
politickou stabilitu.
http://www.ringingcedarsofrussia.org/theearth/ringing-cedars/un-petition/2009-feb.html#n0
Family-Plot Food Gardens for a Sustainable Planet
(odkaz na petici je pod článkem)

Ne méně než hektar by měl stačit pro zaopatření jedné rodiny. Takové
pozemky/zahrady by poskytovaly zdravé prostředí a potravu přímo lidem
žijícím na nich a také místní komunitě (sousedé, osada, město), nastolily
by přirozený a bezpečný systém zaopatření všech potřeb lidí, žijících na území státu.
S využitím nových zemědělských technik, permakultury a nadšení, které budí
mezi mnoha mladými i staršími lidmi, není takový život náročný, ba naopak.
Je to sen, který se uskutečňuje. Také proto se toto nadšení velkou rychlostí
šíří mezi lidmi celého světa, nehledě na klima, nebo místní podmínky,
a má potenciál začít velmi rychle odpovídat na problémy tohoto světa
a řešit je.

Máte-li chuť podpořit toto hnutí, podepište petici také, nebo si aspoň přečtěte
jak svůj podpis okomentovali lidé, kteří se pod ní
podepsali ( http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?SoLMag ).

A řekněte to dalším spřízněným duším : )

*

Jeník

Ryby Pohlaví:Muž Ovce OfflineOsobní galerie uživatele JenikZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMapa
Admin
Administrátor
Administrátor

blank.gif
PříspěvekZaslal: st 18 březen, 2009 21:33  Předmět:  (Žádný předmět) Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

Díky Jendo, hodil jsem odkaz tvého příspěvku na hlavní stránku. Uvidíme, až tam bude třeba 500 000 podpisu, bude-li na to někdo reagovat z mezinárodních institucí. Je ale skvělé, že se sami lidé o sobě navzájem dozví.

Jakub

OfflineOsobní galerie uživatele AdminZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Jenik
Přispěvatel
Přispěvatel

czechrepublic.gif
PříspěvekZaslal: po 10 srpen, 2009 14:25  Předmět:  (Žádný předmět) Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

Dnes: 2403 podpisů : )

Ryby Pohlaví:Muž Ovce OfflineOsobní galerie uživatele JenikZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMapa
linda.cz
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 22 říjen, 2009 12:44  Předmět:  (Žádný předmět) Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

Vážení. mrzí mě, že se nemůžu pod petici také podepsat.
A to proto, že si ji neumím přecíst. Nepřečtené nepodepisuji.
Ve škole jsme se učili rusky a jsem za to ráda. Anglicky se opravdu učit nechci.
Starám se o víc než jeden hektar a kupuju jen cukr,sůl a droždí, to mi tady neroste.
Pokud je petice určena jen pro mladši generaci/angličtinářů/, pak se hluboce omlouvám, že jsem si dovolila vstoupit do této diskuze.

Linda.

pieter.r
Nováček
Nováček

Věk: 23

czechrepublic.gif
PříspěvekZaslal: ne 20 prosinec, 2009 13:48  Předmět:  (Žádný předmět) Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

Ahoj lindo, pokud se chceš podepsat, ale anglicky neumíš, tak zkus využít google překladač http://translate.google.cz/#
Já jsem se sice anglicky učila, ale ne tak dobře, tak ho taky využívám k těmhle účelůmUsmívat se

Štír Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie uživatele pieter.rZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovi WWW stránkySkypeMapa
Jenik
Přispěvatel
Přispěvatel

czechrepublic.gif
PříspěvekZaslal: st 13 leden, 2010 11:51  Předmět:  (Žádný předmět) Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

2838 podpisů,

Koukám, že ten první odkaz už nejede, tak připojuji link přímo na petici:
http://www.petitiononline.com/SoLMag/petition.html

Jinak, pokud by měl někdo podobný problém, jako Linda, mohu petici přeložit, ale nebude to soudní překlad : ). Protože by mi to dalo docela práci, shrnul jsem pouze její smysl v tom prvním postu.
Lindo, jako lektor angličtiny ti samozřejmě doporučuji anglicky se něco naučit, ale je jasné, že pokud to nepotřebuješ, tak nemá smysl se ji učit. Je to dobré pro ty, co chtějí být ve spojení s anglicky mluvícím světem (což je dnes celkem dost lidí) a internetem (30 procent anglicky mluvicich, pak čínani 19pr. a pak španělština).
Jinak nejlepší je samozřejmě ukázat okolí vlastní úspěšný příklad.
Tak hodně zdaru.

Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPoslat email příteli.Seznam uživatelů, kteří sledují toto témaUložit toto téma jako souborVerze pro tiskPřihlásit, pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru