Tak předně bych chtěl říct, že dle parametrů Brány k opravdovému zasvěcení by Anastásia byla největším žijícím magikem současnosti!!!

A docela by mě zajímalo, jakým způsobem rozlišujete, co je "dobré" a co "špatné"... Když si čtu totiž vaše příspěvky, tak vidím, jak si protiřečí. Anastásia nám ukazuje čistý úmysl a hluboké přání srdce. Bardon nás učí tomu samému... Film Tajemství je o síle myšlenek, vizualizaci a pozitivním ladění. Bardon píše o tom samém...
V čem je tedy podle vás problém?... Podle mě je ten problém zřejmě v představě, kterou ve vás vyvolává slovo MAGIE. Ale rozumím vám. Já měl o magii také zkreslené představy díky knížkám a informacím, na které jsem dříve narazil. A proto mě to nikdy nezaujalo. Byl jsem však překvapen Bardonovým dílem, když jsem zjistil, že magie v jeho podání je spíš psychosebeanalýza, než nějaké kouzla a čáry máry, jak je všeobecně vžito... Proto bych vám doporučil, abyste dříve, než začnete hodnotit, pozorně knihu nastudovaly. Jen "prohlédnutí" nestačí... Já mám všechny díly Anastásie pozorně přečtené, proto dobře vím, o čem tady píšu

Proto to zkusím trošinku rozebrat...
1. "...A hlavně magie odvádí myšlení a vědomí od prostého bytí s Bohem..."
Podíváme-li se na tohle z pohledu čaker a jógy, která je vám blízká, zjistíme, že prosté žití s Bohem je ten nejvyšší ideál, kdy vědomí vystoupalo až do sedmé čakry. Je to také vyjádřeno v taoistickém výroku "Tao nic nečiní, a přesto není nic, co by zůstalo nevykonáno". Jednoduše řečeno - člověk žije, aniž by se o něco vlastním úsilím snažil, a přesto všechno přichází tak, jak má. Je otázkou, kolik lidí na celém světě se na takové úrovni nachází?... Několik desítek světců, mistrů joginů, a samozřejmě i Anastásii mezi ně můžeme počítat, protože si je naprosto vědoma všeho, co činí. Na této úrovni už člověk prakticky nepřemýšlí, už jen zažívá, naprosto sjednocený se vším. Jenže co ten většinový zbytek???... Tam patříme my všichni žijící ve světě oddělenosti a protikladů, který neustále zaměstnává naši mysl přemýšlením a vytvářením představ (většinou negativních) o tom, co bychom chtěli (nebo nechtěli). Takže všichni vlastně děláme Magii. A protože málokdo z nás je tak pročištěný, tak vysíláme hoooodně často negativní myšlenky a představy, což znamená, že provádíme "černou magii". Vaše reakce nebyly vlastně ničím jiným, než vyjádřením vašich strachů a obav, i když byly myšleny "dobře".
Když je člověk Vědomý, tak ví, že "všechno je relativní"

Proto není důležitý Způsob, ale Úmysl a jeho čistota - viz. ten můj příklad o noži anebo o penězích... Nemá smysl odsuzovat Magii jako celek. Je potřeba vidět možnosti, které nabízi. A jestliže je tam nějaká možnost zneužití, tak tomu se vyhnout a používat ji jen pozitivním způsobem. Jak se říká, "Všechny cesty vedou do Říma". Nakonec jednou člověk zjistí, že je jedno, kterou cestu používá ke svému duchovnímu vývoji. Kořeny a původ je totožný, jen lidé to pochopili každý jinak, a proto vytvořili tolik různých učení a nebo i nábožentsví. Ať už se to nazývá jóga, meditace, pozitivní myšlení, magie, či kamasútra, nejdůležitější je, aby to vedlo ve vývoji stále výš a výš
2. "...magia nema nic spolocne s osvietenim..."
Opravdu?...

Tak zkusme napřed zjistit, co to vlastně je Osvícení. Stručně řečeno, Osvícení = Pochopení... Tím jak postupně rozvíjíme "pochopení" Života, je nám všechno "jasnější", a tak se i naše mysl "rozzařuje". A až se jednou napojíme na vesmírný zdroj informací, tak dosáhneme komplexního Osvícení, kdy nám všechno bude jasné... Abychom ale začali "zářit", musíme se napřed zbavit toho balastu, který v sobě máme uložený ve formě negativních (černých, neosvícených) myšlenek a emocí. A jak to udělat?... Musíme si je napřed UVĚDOMIT! Pokud si jich nebudeme vědomí, budeme sice žít "v prostém bytí s Bohem", ale jako Nevědomé bytosti. To znamená, že v osobním vývoji budeme přešlapovat na místě... Pokud se ale budeme chtít dostat dál, budeme si muset začít uvědomovat své myšlenky, a tak poznat sebe samotného. A co jsem to psal v popisu k té knize? Že první lekce je o ovládnutí myšlenek a poznání sebe samotného... Pokud je tohle Magie, tak na tom nevidím absolutně nic špatného
Také na letní akci v Haluzicích bylo hodně lidí, kteří tuto knihu četli, a od nikoho jsem neslyšel žádný negativní ohlas. Proto nevěřím, že by se tolik pozitivních a duchovních lidí tak hluboce mýlilo
Abychom ale z tohoto tématu nedělali něco negativního, budu se držet původního záměru a přidám několik pozitivních a rozvíjejících výroků
[hr]
Náš fyzický svět je pouhou replikou našich vnitřních tužeb a myšlenek. Je to projev našeho vnitřního já. Je to vlastně promítnutí našeho vnitřního já ven.
Události jsou pouze materializované zkušenosti, vytvořené podle našich představ a přesvědčení.
Jsme-li přesvědčeni, že jsme vydáni na milost a nemilost podmínkám, které nemůžeme ovlivnit, je potom těžké snášet současnou fyzickou realitu nebo se snažit změnit své prostředí a celý život.
Svůj svět můžeme změnit jenom uvědoměním, že je založen na myšlence, kterou sami vytvoříme podle charakteru svého přesvědčení a myšlení.
Nikdo nemůže uniknout obrovské tvůrčí síle představ a emocí. Nesmíme proto ztratit svou představivost.
Každá emoce a myšlenka má svoji vlastní, jedinečnou elektromagnetickou realitu (jednotku). Ta se mísí s ostatními podle různých odstínů své intenzity. Elektromagnetickou realitu přeměňujeme ve fyzické předměty. Vědomí na to musí vyvinout velké úsilí. Proto síla a stálost fyzické podoby závisí na intenzitě myšlenky nebo emoce.
Naše fyzické prostředí je tedy pouhá realizace myšlenek a očekávání. Poznání, že celý svět je pouze myšlenkou, nám pomůže okamžitě změnit své prostředí a okolnosti.
Duše nezná protiklady. Dobro a zlo jsou pouze dva různé projevy jedné reality.
Vědomí vytváří hmotu, nikdy ne naopak.