Vítej Návštevník !

Tipy, rady, pohlazení

• Reklamní banner
Výrobky z Rodové osady Kovčeg najdete spolu s dalšími v našem Ekoobchudku

Materializace myšlenek...

Návrhy, nápady či inspirující čtení

Materializace myšlenek...

Příspěvekod milloo » sob 23 srp, 2008 21:25

[align=center]Materializace myšlenek a ovládnutí našich životů[/align]

Zdravím všechny,

kteří se vydali na Cestu života a chtějí si ji co nejvíce zpříjemnit a užít, avšak v harmonii s Vesmírným řádem :) To znamená, že využijí (NE zneužijí!) všeho, co nám bylo dáno k dosažení našich přání, a tím i naplnění našich Osudů. Na to máme všichni svaté právo a taky jsme dostali schopnosti, abychom toho dosáhli. V koloběhu životů jsme však díky fungování Systému tyto schopnosti utlačili a dnes je jen málo lidí, kteří jsou schopní je plně využívat. I přesto je pořád v sobě máme, jen v nás dřímou a čekají na znovuprobuzení. Určitě každý má osobní zkušenost s "mystickými" či "paranormálními" zážitky, kdy dokázal "vidět" nějakou situaci dříve, než nastala, nebo vědět, na co myslí nějaká osoba, nebo si vyléčit nějakou nemoc, či si zmaterializovat "zcela náhodou" něco, po čem toužil. Každý těchto přikladů máme určitě hodně... Takové události ale většinou zažíváme náhodně a nevědomě, protože nevíme, jak to funguje a jak tyto schopnosti ovládat. Dobrou zprávou ale je, že všechny tyto schopnosti už v sobě máme a nám zbývá jen je probudit pravidelným cvičením a rozširováním našich obzorů.

K tomu by nám mělo napomoci tohle Téma, ve kterém bychom sdíleli své zkušenosti, dávali tipy na dobré a prakticky využitelné knihy a webové odkazy, či jiným způsobem se vzájemně podporovali k dosažení toho, po čem všichni toužíme - po lepším a harmoničtějším Životě i Světě :)

Vítány jsou hlavně osobní zážitky - na nich mohou ostatní nejlépe vidět, že to funguje! :)

[hr]

Pravidla (ne-pravidla): :D

Aby se nám všem v tomhle tématu lépe orientovalo a nebyli jsme příliš zahlceni sice užitečnými, ale příliš dlouhými články, pokuste se je co nejvíce zkrátit... U článků z webu dejte jen nějaký krátky výpis toho nejzajímavějšího, co vás zaujalo, a pak pod tím uveďte odkaz na celý článek. U souborů nebo e-knih opět krátký výpis nejzajímavějšího a dále pak soubor nabídněte ke stažení (zkuste se třeba domluvit s Adminem, pokud to nezvládnete sami)... A na začátek článku umístěte nadpis, aby bylo co nejjasnější, o čem bude psáno (třeba název knihy)...

Nebojte se také diskuzí... Mnoho z nás je už docela daleko a má hodně zkušeností. Přesto však momentálně můžeme stát na "mrtvém bodě", protože nám chybí nějaká důležitá informace. A tu může mít právě někdo jiný... :wink:

Přeji vám z celého srdce, ať v tomhle tématu najdete všechno, co potřebujete k ovládnutí svých životů a dosažení co největší Svobody. A taky ať se vám podaří naplnit to, proč jste sem v tomhle Životě přišli..... :)
milloo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod milloo » sob 23 srp, 2008 22:22

[align=center]František Bardon - Brána k opravdovému zasvěcení (kniha)[/align]

Jako první vkládám knihu od českého génia magie Františka Bardona, která je pro mě osobně (a vím, že i mnozí z nás s ní pracují) základním a nejpraktičtějším průvodcem k dosažení toho, po čem toužíme. Brána k opravdovému zasvěcení obsahuje 10 stupňů/lekcí, díky kterým se můžete , krok za krokem, naučit zcela ovládnout svůj život... Ke šťastnému životu není důležité ovládat schopnosti popsané v desáté kapitole. K tomu je dostačující zvládnout první lekci - dokonalé ovládání svých myšlenek a poznání sebe sama. Vše další je už jen bonus navíc... :)

Kniha je ve formátu .pdf (1,59 MB) a můžete si ji stáhnout zde nebo v příloze...
Přílohy
fb_brána k zasvecení.pdf
František Bardon - Brána k opravdovému zasvěcení
(1.59 MiB) 244 krát
milloo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod milloo » ned 24 srp, 2008 11:37

[align=center]SLOVA NA KAŽDÝ DEN[/align]

BEZ VIZE se staneme kořistí světla zábavy, hýření a zmatků.

Z cesty nesejdeš, když budeš mít vůli, úmysl a rozhodnutí.

Podaří se mi jen to, co si SKUTEČNĚ PŘEJI.

V každý okamžik můžeme volit NOVÉ CESTY, jimiž se vydáme. Možnosti se skrývají v každé z nich.

Nic a nikdo nás nemůže OVLÁDAT, pokud to sami nedovolíme.

Hluboká osobní zklamání jsou REAKCE, které si volíme.

ZMĚŇME jen to, co nás nevyjadřuje.

ŽIVOT, který si vytvoříme, je výpovědí o tom, čím jsme a čím chceme být.

Člověk obvykle dostane to, co si PŘEJE.

JSME ZMĚNA. Proto nemůžeme nikomu slíbit, že se nikdy nezměníme.

Pokud ZMĚNÍME svůj pohled na život, budeme mít jiné myšlenky.

Mysleme jen na DOBRÉ věci.

Celý život můžeme prožít VĚDOMĚ nebo NEVĚDOMĚ.

Neexistuje žádná pravda kromě naší VLASTNÍ ZKUŠENOSTI.

Být UPŘÍMNÝ je mnohem lepší než se snažit za každou cenu neurazit city druhého.

Nejdříve přichází VIZE a pak její realizace ve vnějším světě.

Čemu VĚŘÍME a o čem MLUVÍME, to se nám stane.

Výsledek jakéhokoli prožitku je takový, jaký mu URČÍME.

Láska je ROZHODNUTÍ, ne očekávání.

Nebuďme příjemci, ale snažme se být ZDROJEM toho, co chceme v životě prožít.

Vidíme jen to, čemu VĚŘÍME.

Krok, který děláme teď, obsahuje v sobě nejen všechny ostatní kroky, ale také i cíl naší cesty.

Veškeré vztahy jsou o ROZHODNUTÍ.

V žádném vztahu nedělejme nic z povinnosti. Cokoli děláme, dělejme proto, že nám vztah umožňuje být tím, čím jsme.

Odhoďme veškeré POCHYBNOSTI.

Nejhlubším tajemstvím je, že život není procesem objevování, ale TVOŘENÍ. Proto se nesnažme zjistit, čím jsme, ale snažme se stát tím, čím CHCEME BÝT.

JSEM TO, co si myslím, že jsem.

Nejnádhernější věcí je být SÁM SEBOU.

:)
milloo
Moderátor
Moderátor

František Bardon - Brána k opravdovému zasvěcení (kniha)

Příspěvekod stehlikova » ned 24 srp, 2008 17:14

Ve vší úctě k Vašim jistě dobrým úmyslům, bych chtěla upozornit na to, že knihy „Zvonící cedry“ jsou velmi čisté. Což se o magii říci nedá. Promiňte, ale mám dlouholeté zkušenosti s jógou a chtěla bych vartovat před těmito praktikami. Čisté úmysly a magie je něco velmi rozdílného. Mistr jógy nás vždy důrazně varoval před těmito praktikami a také vysvětloval, že není rozdíl mezi magií černou a bílou. Vždy hrozí nebezpečí. Kromě jiného praktiky provozované podle knih nejsou dobré. Není tady ochrana , ani zpětná kontrola mistra v tomto oboru. Za svou dlouholetou jógovou praxi jsem byla svědkem mnoha lidí, takto praktikujících, kteří se dostali do psychiatrické léčebny a bohužel se nevrátili do normálu.
Proč tady vtahovat tuto nebezpečnou praktiku, když pro upevnění vizualizace je také jiná cesta, kterou nám ukazuje Anastasia. Je to čistý úmysl který nikoho nepoškozuje a hluboké přání srdce. Na interenetu se dá najít film „Tajemství“ (The secret) který je o síle myšlenek, vizualizace a celkového pozitivního ladění člověka. Ten je také dobrý. Přeji všechno dobré .
Alena
stehlikova
Nováček
Nováček

Příspěvekod milloo » ned 24 srp, 2008 19:53

Říkat o magii, že je špatná, je jako tvrdit, že nůž je špatný, protože je jím možno zabít člověka. Ale nožem si můžete také ukrojit chléb... :) Anebo ještě jinak... S magií je to jako s penězma - peníze charakter nekazí, jak se často tvrdí, ale odrývají. A to je veliký rozdíl!...

Vždycky závisí na přístupu. Pokud k magii budete přistupovat se špatnými a sobeckými myšlenkami, tak tyto se vám ve špatném vrátí. I autor knihy na mnoha místech před tím varuje. Proto je ta kniha koncipována tak, aby se člověk nejdříve naučil správně ovládat myšlenky, poznal svůj charakter a dokázal ho už na začátku co nejvíc pročistit. A jak sám autor říká - přistupovat k dalším lekcím bez zvládnutí tohoto je NEBEZPEČNÉ!... Člověk musí mít nejdříve čisté myšlenky i charakter, aby mohl postupovat dále a to, co se naučí, nezneužíval k sobeckým účelům, ale využíval v rámci vesmírných zákonů ve prospěch všech.

Vždyť to, co používala Anastásie, je dle měřítek této knihy také Magie... Vizualizace, astrální cestování, teleportace, ovládání živlů,... - to všechno bylo pro Anastásii samozřejmostí. A v knize od Bardona jsou jen tyto věci popsány tak, aby se to mohli naučit všichni. A proč ne?... Je na tom něco špatného?... Nebo to má být výsadou jen Anastásie?... :wink:

Zkuste si víc důvěřovat... :) Jestli budete k těmto věcem, k magii, přistupovat s čistým srdcem, nemáte se čeho bát. A pokud vám někdy někdo říkal, že je magie špatná, tak to je jeho vlastní zkušenost. Možná, že šel jen špatnou cestou nebo převzal něčí negativní myšlenky... Kdo ví?... :)
milloo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod stehlikova » ned 24 srp, 2008 22:59

Nelze zevšeobecňovat. Všechno se všichni nemohou naučit. Člověk musí být připraven. Mnohdy to trvá několik životů aby byl připraven. Není to nedůvěra v sebe. Je to obezřetnost a zkušenost. V jednoduchosti je mnohdy více síly než v něčem komplikovaném. Prohlížela jsem tuto Vámi uvedenou knihu a vím o čem mluvím. U magie je hlavní nebezpečí to, že i když jsou myšlenky a charakter čisté, je to cesta na ostří nože, protože je velmi těžké zabránit tomu, aby zároveň s tím jak v člověku stoupá síla nestoupalo také ego... To je dle mě hlavní úskalí magie. A hlavně magie odvádí myšlení a vědomí od prostého bytí s Bohem. Protože člověk musí příliš energie věnovat své síle a svým záměrům - svému chtění. Nic ve zlém, nehodlám se s Vámi přít, jen upozorňuji na úskalí.
Alena
stehlikova
Nováček
Nováček

Příspěvekod Agata » pon 25 srp, 2008 13:44

vazena pani Alena, dlhe roky som mala moznost pobudnut v strednej Arabii, a videla som desiatky ludi zaoberajucich sa magiou.
sice oni tvrdia, ze to je len 'biela' magia, ale pravda je samozrejme ina.
v podstate tu vzdy ide o utvrdenie svojej SAMOSTI {rus. slovo knihy Megre}, temneho zakladu a ovladnutie cudzej energie myslenia.
magia nema nic spolocne s osvietenim, ma presny a vytyceny ciel na utvrdenie svojej osobitosti a zvrchovanosti.
cierna magia je zakazana a trestna, ale nikto o nej otvorene nerozprava, lebo ma STRACH z moznych dosledkov.
a tam kde je strach, nemoze byt laska ani Boh. a kde nie je Boh, je len a len TEN druhy.
MILOS, citaj pozornejsie Anastasiu, snivaj o svojom priestore lasky , najdi si krasne zdrave dievca a TVOR.
budes na svojom kusku raja, osvietenie k tebe pride aj bez magickych priruciek. vasa vladimira
Agata
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod milloo » úte 26 srp, 2008 23:16

Tak předně bych chtěl říct, že dle parametrů Brány k opravdovému zasvěcení by Anastásia byla největším žijícím magikem současnosti!!! :) A docela by mě zajímalo, jakým způsobem rozlišujete, co je "dobré" a co "špatné"... Když si čtu totiž vaše příspěvky, tak vidím, jak si protiřečí. Anastásia nám ukazuje čistý úmysl a hluboké přání srdce. Bardon nás učí tomu samému... Film Tajemství je o síle myšlenek, vizualizaci a pozitivním ladění. Bardon píše o tom samém...

V čem je tedy podle vás problém?... Podle mě je ten problém zřejmě v představě, kterou ve vás vyvolává slovo MAGIE. Ale rozumím vám. Já měl o magii také zkreslené představy díky knížkám a informacím, na které jsem dříve narazil. A proto mě to nikdy nezaujalo. Byl jsem však překvapen Bardonovým dílem, když jsem zjistil, že magie v jeho podání je spíš psychosebeanalýza, než nějaké kouzla a čáry máry, jak je všeobecně vžito... Proto bych vám doporučil, abyste dříve, než začnete hodnotit, pozorně knihu nastudovaly. Jen "prohlédnutí" nestačí... Já mám všechny díly Anastásie pozorně přečtené, proto dobře vím, o čem tady píšu :) Proto to zkusím trošinku rozebrat...

1. "...A hlavně magie odvádí myšlení a vědomí od prostého bytí s Bohem..."

Podíváme-li se na tohle z pohledu čaker a jógy, která je vám blízká, zjistíme, že prosté žití s Bohem je ten nejvyšší ideál, kdy vědomí vystoupalo až do sedmé čakry. Je to také vyjádřeno v taoistickém výroku "Tao nic nečiní, a přesto není nic, co by zůstalo nevykonáno". Jednoduše řečeno - člověk žije, aniž by se o něco vlastním úsilím snažil, a přesto všechno přichází tak, jak má. Je otázkou, kolik lidí na celém světě se na takové úrovni nachází?... Několik desítek světců, mistrů joginů, a samozřejmě i Anastásii mezi ně můžeme počítat, protože si je naprosto vědoma všeho, co činí. Na této úrovni už člověk prakticky nepřemýšlí, už jen zažívá, naprosto sjednocený se vším. Jenže co ten většinový zbytek???... Tam patříme my všichni žijící ve světě oddělenosti a protikladů, který neustále zaměstnává naši mysl přemýšlením a vytvářením představ (většinou negativních) o tom, co bychom chtěli (nebo nechtěli). Takže všichni vlastně děláme Magii. A protože málokdo z nás je tak pročištěný, tak vysíláme hoooodně často negativní myšlenky a představy, což znamená, že provádíme "černou magii". Vaše reakce nebyly vlastně ničím jiným, než vyjádřením vašich strachů a obav, i když byly myšleny "dobře".

Když je člověk Vědomý, tak ví, že "všechno je relativní" :) Proto není důležitý Způsob, ale Úmysl a jeho čistota - viz. ten můj příklad o noži anebo o penězích... Nemá smysl odsuzovat Magii jako celek. Je potřeba vidět možnosti, které nabízi. A jestliže je tam nějaká možnost zneužití, tak tomu se vyhnout a používat ji jen pozitivním způsobem. Jak se říká, "Všechny cesty vedou do Říma". Nakonec jednou člověk zjistí, že je jedno, kterou cestu používá ke svému duchovnímu vývoji. Kořeny a původ je totožný, jen lidé to pochopili každý jinak, a proto vytvořili tolik různých učení a nebo i nábožentsví. Ať už se to nazývá jóga, meditace, pozitivní myšlení, magie, či kamasútra, nejdůležitější je, aby to vedlo ve vývoji stále výš a výš :-)

2. "...magia nema nic spolocne s osvietenim..."

Opravdu?... :wink: Tak zkusme napřed zjistit, co to vlastně je Osvícení. Stručně řečeno, Osvícení = Pochopení... Tím jak postupně rozvíjíme "pochopení" Života, je nám všechno "jasnější", a tak se i naše mysl "rozzařuje". A až se jednou napojíme na vesmírný zdroj informací, tak dosáhneme komplexního Osvícení, kdy nám všechno bude jasné... Abychom ale začali "zářit", musíme se napřed zbavit toho balastu, který v sobě máme uložený ve formě negativních (černých, neosvícených) myšlenek a emocí. A jak to udělat?... Musíme si je napřed UVĚDOMIT! Pokud si jich nebudeme vědomí, budeme sice žít "v prostém bytí s Bohem", ale jako Nevědomé bytosti. To znamená, že v osobním vývoji budeme přešlapovat na místě... Pokud se ale budeme chtít dostat dál, budeme si muset začít uvědomovat své myšlenky, a tak poznat sebe samotného. A co jsem to psal v popisu k té knize? Že první lekce je o ovládnutí myšlenek a poznání sebe samotného... Pokud je tohle Magie, tak na tom nevidím absolutně nic špatného :)

Také na letní akci v Haluzicích bylo hodně lidí, kteří tuto knihu četli, a od nikoho jsem neslyšel žádný negativní ohlas. Proto nevěřím, že by se tolik pozitivních a duchovních lidí tak hluboce mýlilo :)

Abychom ale z tohoto tématu nedělali něco negativního, budu se držet původního záměru a přidám několik pozitivních a rozvíjejících výroků :)

[hr]

Náš fyzický svět je pouhou replikou našich vnitřních tužeb a myšlenek. Je to projev našeho vnitřního já. Je to vlastně promítnutí našeho vnitřního já ven.

Události jsou pouze materializované zkušenosti, vytvořené podle našich představ a přesvědčení.

Jsme-li přesvědčeni, že jsme vydáni na milost a nemilost podmínkám, které nemůžeme ovlivnit, je potom těžké snášet současnou fyzickou realitu nebo se snažit změnit své prostředí a celý život.

Svůj svět můžeme změnit jenom uvědoměním, že je založen na myšlence, kterou sami vytvoříme podle charakteru svého přesvědčení a myšlení.

Nikdo nemůže uniknout obrovské tvůrčí síle představ a emocí. Nesmíme proto ztratit svou představivost.

Každá emoce a myšlenka má svoji vlastní, jedinečnou elektromagnetickou realitu (jednotku). Ta se mísí s ostatními podle různých odstínů své intenzity. Elektromagnetickou realitu přeměňujeme ve fyzické předměty. Vědomí na to musí vyvinout velké úsilí. Proto síla a stálost fyzické podoby závisí na intenzitě myšlenky nebo emoce.

Naše fyzické prostředí je tedy pouhá realizace myšlenek a očekávání. Poznání, že celý svět je pouze myšlenkou, nám pomůže okamžitě změnit své prostředí a okolnosti.

Duše nezná protiklady. Dobro a zlo jsou pouze dva různé projevy jedné reality.

Vědomí vytváří hmotu, nikdy ne naopak.

:) :) :) :) :) :) :)
milloo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Agata » pát 29 srp, 2008 09:27

Ahoj Milos,
mas moj obdiv, naozaj pises skvele, nikdy by som to nevedela podat tak ako Ty, ale aj pri svojom jednoduchom chapani, mam urcite vyhrady k tomu, ze mam "zaziarit" s pomocou magie. Ked je magia len jedna z ciest, a si pripraveny na uskalia tej cesty, tak to je Tvoj slobodny vyber, preco nie?
Suhlasim, ze najhlavnejsie je UVEDOMENIE si svojho balastu, a ja si svoje negativne, cierne myslienky a emocie uvedomujem v najvyssom stupni.
Ale aka je PRICINA, ze sa ten balast u mna objavil, alebo usadil ??
Urcite to ma nejaku pricinu, a uvedomenim si samej priciny, odstranim aj dosledok.
Nie tak?
Agata
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod PetrP » pát 29 srp, 2008 12:01

Miloo :Co znamená život "v prostém bytí s Bohem" , to myslíš vědomou relizaci Átmana božského Já v každém člověku ? Jestli ano, tak trvalou realizaci tohoto Vědomí nikdo nedosáhne aniž by poznal svoji mysl.
PetrP
PetrP
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod elerik » pát 29 srp, 2008 19:04

Posledni dobou mam pocit, ze mnoho slov jen vytvari nedorozumneni mezi lidmi. Napriklad Magie. Je to slovo. Prsto je to soucast kazdeho z nas. Kdyz budu vedet jak premistit svoje materialni telo a nekdo to uvidi uvidi "magii" pritom je to jen moje soucast znalosti principu Sveta. Neni magie. Je zivot. A ten muzem rozlozit na Materialno, Duchovno. A to muzem nazvat Vedou a Nabozenstvim. A to muzem rozlozit a blablabla. Clovek zkouma a rozklada, a nic nenasel. Kdysi v minulosti se oddelili obory aby vznikl zmatek. Provozuji magii, kdyz to tak nazvu a transforumu v sobe chemicky latky (chemoterapeuticke) na jine latky a nereknu vam Jak. Je to moje soucast. Bardon odvedl skvely kus prace, dokazal popsat Zivot Vedecky. Stejny kus odvedl Budha Jezis vsichni, Ale svuj kus odvedli i Einstein Nietzche, Jung nebo A.Crowly. Zkratka vsichni se nejakym zpusobem snazili popsat svet kolem sebe. Jak funguje, ale maloktery z nich dokazal popsat i to co se deje uvnitr nas. Millo pise dobre ze neni dobro ani zlo, nuz je klasicky priklad. Kona snad Zeme zlo kdyz pozarem zabije desitky zvirat ? Jde jen o Vedomi, nase vedomi nam dovoluje vse. Co udelame ted je jen na nas. Kdyz ma nekdo dost silne vedomi dokaze to co ostatni nechapou, protoze jejich vedomi neni na te vibraci, ale je to jejich cesta. Ano magie svadi k domyslivosti i to je pravda, ve chvili ale kdy mag pochopi ze vlastne neni magie, co se stane s jeho domyslivosti ? A co se tyce konani zla, kdo z nas nevrazdil, kdo z nas nedelal lumparny. Ve finale vsichni, pokud vemem v uvahu proud casu a nase inkarnace. Ale jsme tu ted a tady, a je skutecne jen na nas kudy si vyberem jit, muzem skakat od veci k veci a bavit se a zjistovat co je zivot jako deti, pochopit ze neexistuje spatnost, jen Uvedomeni. Pak jaksi vse prichazi samo, prirozena magie. A jaka to pak je ? Kdyz ji rozpitvame muzem zjistit jak to funguje, Pak to muzem nekomu rict a dotycny bez sveho uvedomeni napacha zmeny v prostoru. To je cela veda magie, prace se svetem bez uvedomeni. Ale S uvedomenim magie zmizi. A to je prave to co ve finale uci i bardon a dalsi hrstka lidi kteri zde jiz byli jsou a budou (vcetne Anastasie)
elerik
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Namu » sob 30 srp, 2008 22:06

Ahojte,
já si myslím, že magie je magie a vědomí je vědomí a že vědomí může použít silu záměru ale to není magie.

Magie je technika, která používá určité metody, jak dosáhnout určitých cílů. Pracuje se se symboly, předměty, slovy a proslovy a s vyvoláváním duchů. Může být samozřejmě použita pro účely zlé, dobré nebo i nicotné. Jelikož v magii jde o prosazení vůle mága, může mágovi v konečném výsledku uškodit, pokud ten není dostatečně připraven nebo to neumí. Je to hra s ohněm.

Vědomý člověk, používající svoji schopnost tvořit obrazy, které se manifestují, není mág, nýbrž dítě svého Stvořitele ... tvoří jen takovou silou, kterou přirozeně má. I jemu se sice může stát, že vytvoří něco co vlastně nechtěl, ale to nebývá závažné a dá se to napravit.

Taková je moje zkušenost. Také bych byla pro, mít v úctě řeč, a nepoužívat ji podle své libovůle. Když existuje slovo magie, tak zřejmě existuje něco, co toto slovo označuje. Takže nelze říct, že magie je všechno příp. nic. Magie je magie. A tvořící vědomí je tvořící vědomí.

Hezký den,
Namu
Namu
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod elerik » pon 01 zář, 2008 12:07

Ano magie uziva technik. V podstate ty techniky nejsou nic jineho nez berle pro vlastni vedomi ze to tak je. Treba kruh. Je to v magii velice silny nasotrj. Proc. Tisickrat opakovana vec se stava "usazenejsi" v prostoru. Kdyby tvurce kruhu vymyslel treba polozenou ctyrku tak by to byla polozena ctyrka. Ale dobre spatny priklad. Mam lepsi. Nacvik na AC jak popisuje Anastasie. Krasna ukazka magie neniliz pravda. Tak dlouho se opakuje prociteni a propojeni vedomi s telem az se to stane "hmatatelne" pak dle nasi vedome vule muzem libovolne opoustet telo. Energetizace predmetu. Kdyz cely rok kazdy den budu deset minut ovlivnovat dejme tomu kamen taky je to podle jistych kriterii magie. Ale kdyz je clovek natolik uvedomely aby chapal podstatu veci staci mu myslenka.
Dle meho nazoru je zkratka magie nacvik k uvedomeni. To je cely nastroj. Krasne to popisuje Osho. Jak poznam ze medituji spravne ? Vedlejsi efekty ? Lide mu rikaji "vidim modre svetlo, je to znamka toho ze medituji spravne ?" Jeho odpoved: muzete videt treba oranzove svetlo, ale spravnost meditace poznate podle vlastni urovne uvedomeni, ne tim ze dokazete levitovat nebo ohybat lzice. Jak poznam ze jsem na vysoke urovni uveodmeni ? tim ze dokazu videt aury nebo tak ? Vsechn ose da nacvicit. Ale pokud je dany cvik chapan jako cesta k uvedomeni, neni to pak to co to je. Je to Cesta. Kdyz se zacne clovek hnad za tim aby mu magie dopomohla ke stesti je jasne ze to pro jeho ego bude pouze nastroj k vlastnimu sobeckemu stesti. Pak je to Magie opravnene. Ale jeji prapuvod je dle meho pocitu pouze snaha zachranit co se dalo, kdyz zacalo klesat uvedomeni Lidstva vznikly mnohe techniky na podporu k navratu. Ale vsechno se to stejne zvrtlo. Mozna i to je cesta nas jako celku. Aby se samuraj stal skutecnym Samurajem musi padnout az na samotne dno bahna jeho duse a opet z neho povstat. Nase faze ? Za magii se da ostatne povazovat i placebo efekt kdyz se nad tim zamyslim. Pro nemocneho "zazrak" pro lekare "smysluplna vec" Ale jak by pak mela treti osoba vysvetlit po uspesne lecbe nemocnemu ze to co provedl lekar vlastne nic nebylo. Ze vse provedl nemocny sam. Nemocny neuveri, nechape podstatu veci :-) to je cele.
elerik
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod romansh » pon 01 zář, 2008 14:36

Padla tu zmínka o filmu tajemství. Víte někdo odkaz, kde se to dá stáhnout? Já jsem neuspěl.
:-)
romansh
Nováček
Nováček

Příspěvekod Návštěvník » pon 01 zář, 2008 17:33

urcite mas na mysli The Secret, ktory spominala pani Alena.
opytaj sa svojej slovenskej kamaratky,
pred par dnami skoncila 7 lekciu. :?:
Návštěvník

Další

Zpět na Tipy, rady, pohlazení