| Autor |
Zpráva |
Jánošek Lebeda
Anonymní
|
|
Ta rodová vesnice.Je to prostě něco jinýho,takovýho zajímavýýho.Prostě se oto budu zajímat!Přeji všem hodně štěstí.
|
|
|
|
|
|
| |
|
 |
Petr_
Přispěvatel

Věk: 34

|
|
Jánošku, já ti jen přeju abys jednou mohl svůj bezbřehý humor na základě toho co uvidíš změnit v opravdový zájem a stále si zachovat ten úsměv co máš dnes od ucha k uchu - do té doby čti, studuj, poznávej.
Budeš-li na sobě pracovat myslím, že už tě ani nebude třeba moc přesvědčovat, navíc my co jdeme touto cestou to ani nepotřebujeme. Nepotřebujeme lidi, kteří něchtějí změnu, hledáme mezi nimi ten opak.
Zatím se měj a užívej naplno života.
Anebo víš co ? jakou profesi se vlastně živíš ? popř. co tě zajímá a jsi v tom dobrý ?. Vždyť nemusíš jen koukat na druhé, i ty nám můžeš pomoci svými znalostmi. Budování rodové vesnice nebo i samostatně statku je totiž něco co prochází všemi možnými obory než se to vůbec vyřídí, navrhne a zrealizuje.
Tak pověz čím můžeš přispět ???? - pro tvůj úsměv samozřejmě dodávám bezplatně, tohle je totiž dnes platforma která letí v počítačovém světě a brzy to bude i jediná funkční platforma pro opravdové změny.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Petr_
Přispěvatel

|
|
Verčo,
plně s tebou souhlasím co se týče soukromí. To přirovnání se zoo je naprosto přesné. Ale na druhou stranu bez inspirace se začíná mnohem obtížněji všem. Osobně také přemýšlím jak ochránit své soukromí, abych nemusel být tím "zvířátkem".
Nezbývá než tvrdý režim. Slušní lidé pochopí a budou ho akceptovat, ti ostatní budou mít smůlu. Až budu na webu průběžně ukazovat výsledky budování bude na stránce kontaktu zcela jasně napsáno, že si přeji zachovat soukromí v tom smyslu, že se rád podělím o zkušenosti, ale jen formou dohodnutých a spíše vzácných návštěv a vše co bude možné a co bude lidi zajímat budu dokumentovat přes foto, detailní popis, příp. videa.
Slušní lidé prostě pochopí, že to budování stojí především mnoho času a kdyby měl člověk jen hostit návštěvy nic jiného už neudělá a především ho to po čase bude ždímat psychicky a možná potom i fyzicky.
Verčo pokud tvůj věk odpovídá co uvádíš v profilu, máš mnoho času před sebou, a předpokládám, že zatím nejsi ani "omezena" v dobrém slova smyslu zajištěním rodiny (myslím děti).
TO jsou předpoklady pro mnohem rychlejší a jednodušší řešení v počátku budování osad popř. samostatných RS.
Docela by mě zajímal tvůj názor na to proč nevyužíváš ty nebo tvoje osada možnosti internetu ?. Vždyť se u Vás může procházet od klávesnice svého počítače tisíce lidí najednou, aniž bys je musela osobně provést či jim jen nechat nahlédnout do nového života.
A to co prostě nebudeš chtít ukázat tak na fotkách a videu nepustíš do světa. Rozhodně bych také nerad, abych se cítil jako ta lidská zvířata co se nechávají zavřít v uzavřeném prostoru a nechávájí se svést k nesmyslným situacím a jednání pro potřeby dnešního konzumně znuděného a krvelačného diváka viz Velký bratr apod.
Já osobně bych sám neztrácel čas objížděním stejně (novým způsobem života) zaměřených RO či RS pokud to nebude vážný oboustranný zájem.
Nač ztrácet čas tím ježděním, když dobře udělaný web (fotky, popis, videa) poslouží mnohem líp, nezávisle na tom kdy mohu já nebo ta druhá strana ?.
Je třeba využívat nástroje dnešní společnosti, abychom mohli vytvořit mnohem lepší společnost než je nyní !!!.
A taky se budu opakovat - je třeba sdílet, sdílet, sdílet. Zkušenosti, vědomosti, radosti, semínka - prostě to co nám Anastasie pomohla v nás probudit.
A až doroste porádně hustý živý plot, zůstane jen málo kudy by se mohli zvědavci opravdu dostat nebo koukat na pozemek zpoza plotu, přesně jako v ZOO, pokud nejsou žádáni či domluveni předem.
Verčo pořádně se rozhodni, buď zachovej soukromí tvé a osady a smázni dokud je to čerstvé to umístění vaší lokality nebo se otevřete naplno, ale s jasným režim přístupu zvenčí. Nic mezitím není dlouhodobě dobré řešení. Věř mi.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Verča
Přispěvatel

Věk: 20

|
|
Petře souhlasím s tebou. Zveřejnila jsem sice místo, ale hned večer jsem si říkala, místo vymažu, kdo to měl vidět tak to viděl Takže tvoje zpráva je jen potvrzením mé včerejší myšlenky.
Co se fotek týče, nikdo nedokážeš zachytit podstatu okamžiku. Vyfotíš obrázek a pro tebe je to připomenutí toho, co jsi cítil, když jsi daný snímek pořizoval, ale někomu dalšímu už to nic nepřipomene, třeba ho fotka osloví, ale třeba taky ne
Souhlasím s tebou, že nejlepší je sdílení přes internet pomocí fotek a podobně (zatím jsem na to moc líná, abych přidávala fotky, pro mě je to moc času, raději využiju jinak,ale až budu cítit že je vhodný čas, přidám) Internet na pozemcích nemá nikdo z nás (sousedi vedle mají akorát internet v mobilu na nejnutnější situace) Není to špatné mít internet, být propojeni s celým světem, ale pro mě to není privilegium
Taky je pravda, že kvůli častým návštěvám člověk nic moc nestihne, mluvím z vlastních zkušeností.Říkala jsem, ještě že je nás tak málo, kdyby nás bylo více nedělali bychom nic jiného než chodili od návštěvy k návštěvě.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jánošek Lebeda
Anonymní
|
|
tam v ty vesničce VZTAHY mezi osadníkama K ŽITÍ. Abyste se tam moc nehašteřily kuli každý kravině.
Ono to naše lidský E G O ,věčně nenasytný,je nevyzpytatelný.Tak ahoj.
|
|
|
|
|
|
| |
|
 |
Petr_
Přispěvatel

|
|
| Verča napsal(a):
|
|
Co se fotek týče, nikdo nedokážeš zachytit podstatu okamžiku.
|
Vidím to trochu jinak .
Právě jakákoliv fotka, řekne v mžiku člověku mnohem více než cokoliv jiného. A ten chybějící prvek tzn. čas přece je člověk schopen doplnit textem, nebo snad né ?
Vem si Megreho knihy, potřebovala si snad nějakou fotku na to abys mohla přímo vidět před sebou to co ona tak krásně maluje slovy ??? a po každém novém čtení toho samého stále s novým poznáním co tím myslela ??
Pro člověka jenž opravdu hledá jiskru pro zažehnutí plamene ja jakákoliv pěkná fotka či krátké video velkým zdrojem síly do dalšího jednání. A pro ty ostatní ?? - nejsou nám zatím spíš na potíž ?
Já ma internet nedám dopustit dokud člověk bude muset žít v aktuálně společenském systému. Díky němu jsem přišel na Anastasii, našel tolik informací, které bych jiným způsobem (knihovny, návštěvy různých komunit, jiné cestování) nebyl v takovém množství absolutně získat.
A jsem rád že si mi zase povtrdila moji doměnku ohledně návštěv. Ono do určité meze se něco dá zvládnout, ale bohužel lidí je hodně a všechny možné návštěvníky nemůže člověk stihnout obsloužit, ikdyž mezi nimi můžou být budoucí spolubydlící apod.
Prostě to chce ocelová pravidla pro návštěvy a šmitec......
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Jenik
Přispěvatel

Věk: 31

|
|
| Ach jo, těším se, až budu vdechovat voňavý vzduch vanoucí nad mým pozemkem... mmmmmm!
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jánošek Lebeda
Anonymní
|
|
Zahradník je přesvědčen, že o jeho zahrádce nikdo jiný neví a že se mu proto nic nemůže ztratit. Já mu přesto jednu kedlubnu ukradnu. Nynísrovnejte zahradníkův mozek s mozkem zajíce. Přiběhne-li na zahrádku zajíc zjistí v zemi díru po kedlubnu řekne si - tak tady už nic není,jde dál.zakousne se do druhého kedlubnu a nic ho netrápí. Kdežto zahradník - nejen že se rozčílí, ale pak bude moc dlouho hledat vysvetlení jak je to možné, že kedlubna zmizela. Navíc obětuje druhou kedlubnu jako past a bude dokonce hlídat ve dne vnoci, aby zloděje dostal. Zajíc tedy ví, že přemýšlením se jednak nikam nedostane a taky že ho nenasytí. Kdyžto shrnu zajícův mozek umí příjímat skutečnost, ale lidský mozek ne.
Jaké z toho plyne poučení?
Zajíc se soustředí více na to co je, kdežto člověk na to co není.
Zajíc nachází člověk ne. Co by chtěl také najít když hledá to co není.
Cože?
|
|
|
|
|
|
| |
|
 |
Petr_
Přispěvatel

|
|
To bude ještě zajímavá diskuse, ale momentálně se mi dostává trochu více času, takže si rád pokecám. Snad jsem pochopil co si chtěl tím přirovnáním sdělit. Nicméně je vidět, že zatím uvažuješ velmi ustrašeně, předem s vidinou, že tě někdo bude pravidelně chodit okrádat, že ti prostě ten nějaký záměr nevyjde apod. Musím ti sdělit, že pokud by opravdu všichni uvažovali tvým pohledem, ještě dnes budeme lozit někde po stromech. Člověk chce-li něco v životě dokázat nemůže do toho jít už prvotním přesvědčením o neúspěchu o mnoha problémech na cestě za cílem. On jednoduše s nima počítá protože ví, že je není možné zcela omezit.
Pokud se tedy ke konkrétní situaci, že to někdo bude brát to co si vypěstuješ na zahradě, dalo by se odpovědět jinak:
Jen hloupý zahradník je přesvědčen, že o jeho zahrádce nikdo jiný neví a že se mu proto nic nemůže ztratit. Jen hloupý s nějakou ztrátou nepočítá a navíc je zbytečné počítat se ztrátou, když si zvířata něco málo z úrody poberou.
Ještě jsem neviděl rozumného zahradníka jenž by musel dlouho hledat nějaká vysvětlení pro zmizení úrody.
Pro svou potřebu člověk může nasadit tolik zeleniny a ovoce, že přebytky poklidně nechá jako dar přírodě. Zapomínáš, že semen z předchozí sezony je mnoho a při správném výběru zeleniny a ovoce a pomocí permakulturního pěstování není tolik práce vysadit více.
Jediné čeho se člověk může opravdu obávat je opět člověka. Závist či jiné nízké chování mnoha lidí opravdu zatím omezit nejde, ale obrana je naprosto stejná a nic nestojí.
Je to jako když sedíš zavřený ve svém bytě a celý život se domníváš, že jsi svobodný člověk - ano myslíš si, že se soustředíš na to co je podstatné pro tvůj život, ale skutečný život samotný resp. jeho podstata ti dennodenně utíká mezi prsty, resp. pro mnoho lidí je jen číselným údajem na výplatní pásce. Od člověka z přirovnání o zajíci jsi ty pak na tom svým myšlením ještě hůře - defacto předurčen k neúspěchu.
Jaké z toho plyne poučení?
ten zajíc si uvědomuje POUZE realitu okamžitou, ale předpokládá, že se někde najde ten kedlub v horším případě i jakákoliv jiná obživa i nadále. Jenže ta může z různých důvodů dojít.
Ano člověk/zahradník tvého typu vnímá maximálně tu díru po kedlubně, rozumný zahradník vidí mnohem dále (nejen přemýšlí, ale i koná) a neustále nepřemýšlí nad tím, jak zajistit dostatek zdravých semen a zdravé půdy (zlepšit její stav) i pro toho zajíce i pro něho, bez ohledu na to, že ho to bude stát další práci, naštěstí příjemnou. Ano mnoho lidí je jaksi uzavřených a málokdo z nich by pro někoho něco udělal v rozumné míře. Otevřený člověk to vidí prostě jinak a taky ví kde jsou limity i pro pomoc či jakoukoliv práci pro ostatní.
Je-li člověk typu zajíce, jehož život se skládá jen z toho co zrovna vidí, vlastní či sní někomu jinému, tak já osobně o tento způsob života nemám zájem. Raději budu přemýšlet, letos sním jen to co mi po zajíci zbyde a příště už zabezpečím svou úrodu takto:
a) zajistím více úrody i pro chudáka zajíce a nejen pro něho, ten je dnes jen obětí způsobu života člověka
b) nasadím na pozemek někoho kdo sežere toho zajíce, stejně jako on sežral moji kedlubnu
c) u člověka budu přemýšlet jak ho nikoliv chytit při činu (tím si pomůžu či ulevím jen krátkodobě), ale donutit ho jednat tak, aby i on zapřemýšlel na svým konáním a životem, případně mu ukázal i jinou a příjemnější cestu životem.
Samozřejmě nejlepší je kombinace ochrany a) a c) jelikož b) je jen nesmyslný likvidační proces určité části systému nikoliv jeho přeměna.
Možná, že máš osobní zkušenost, že se zloděj vrací jen tam, kde to má stále smysl a když se zvýší ochrana najde si méně rizikové místo kolem, v případě že nakonec i jinde ta ochrana doroste na stejnou úroveň, zvýši on své techniky na překonání ochrany. Nepřipomíná ti to náhodou tak trochu konvergenční dlouho nic neřešící jev bez ohledu na to jakou má ten kedluben aktuálně pro zloděje cenu ?
Jak z toho ven co ?
Teď si ten konvergenční proces zloděje převeď na dnešní systém průměrného občana naší společnosti s pohledem na to co dotyčný občan za svou práci získá a kolik jí za to věnuje energie resp. času svého života. Nepřipadá ti často, že to konverguje čím dál rychleji k něčemu, čemu se nedá říkat čistá svoboda a nezávislost na ničem přesněji na systému, který někdo vymyslel a přesunuje majetek a vůbec vlastní život lidí do jeho sejfu ?????
|
|
|
|
Naposledy upravil Petr_ dne so 06 únor, 2010 21:31, celkově upraveno 2 krát
|
|
 |
    |
 |
Jenik
Přispěvatel

|
|
| My ti to nakonec vysvětlíme, Jánošku : D
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Anonymní
|
|
Ahoj
Chcete vybudovat zde na Zemi Ráj jako byl před dávnými časy,kdy jěště nebyli otevříny jejich oči?Tedy Adama a Evy?Tak směle do toho!Bude to cesta těžká,ale poslední,pak nastane ten Ráj.Co je nutné:svoje EGA musíte zmačkat a zahodit někam do...
EGO znamená-Já chci,Já nechci.Zříci se sama sebe.
EGO to je ten věčně nenasytný,ukřičený rádce.
|
|
|
|
|
|
| |
|
 |
Jenik
Přispěvatel

|
|
| Jde to lépe, když je člověk v pohodě a v lásce : )
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Petr_
Přispěvatel

|
|
| v dnešní době je rozumná nikoliv slepá otevřenost a k tomu predevším sdílení všech znalostí to je to, co nám pomůže měnit svět
|
|
|
|
Naposledy upravil Petr_ dne so 20 únor, 2010 11:59, celkově upraveno 1 krát
|
|
 |
    |
 |
Namu
Moderátor

Věk: 47

|
|
Někdy jsem ego. Pak jednám z rozumu a rozum je můj vládce.
Někdy jsem láska. Pak jednám od srdce a intuitivně, a rozum je můj sluha.
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
Petr_
Přispěvatel

|
|
Jo Namu, to je cesta k poznání sebe samého. Upřesnil bych, že ve vztahu člověk versus jiný člověk nebo společnost převažuje rozumné jednání na základě intuice či citu, kterou něco už tušíme.
U vztahu člověk versus příroda je to mnohem jednodušší. Člověk v tomto vztahu nemusí absolutně řešit, že ho cokoliv z přírody nějak podrazí tak jak tomu je u lidí a společnosti. Tzn. zde je pak možné z 90 % používat cit a intuici, a proto aby pochopil ty "nadpřirozené" , aly i ty úplně obyčejné základy dějů v přírodě a jejich podstatu nezbývá někdynic jiného, než aby vytáhnul i ten rozum.
Obecně lze říci, že člověk pokud chce změnu opravdu provést a bez všemožného hanění, výsměchu od dnešní společnosti musí si vytvořit dva osobní profily - jeden pro běžnou společnost a jeden pro lidi na stejné vlně, kde není nutné někomu něco dokazovat, přesvědčovat, jelikož tě ten druhý plně chápe z důvodu znalosti toho o čem se člověk vyjadřuje.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 Další
|
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|