Vítej Návštevník !

Obsah fóra Obecné Rodový statek

Rodový statek

• Reklamní banner
Výrobky z Rodové osady Kovčeg najdete spolu s dalšími v našem Ekoobchudku

Seznam rodových vesnic a zájemců o bydlení v nich

Místo pro sdílení zkušeností všeho okolo Rodového statku, jakožto jeho tvoření myslí, mluvou, činem

Příspěvekod WhiteTigresss » úte 01 črc, 2008 10:27

Zdravím zdravím:o)
Po víkendu na Moravě.. po uvážení všech pro a proti - kterých bylo mnohem méně [kvetina] sem se rozhodla, že pokud statek, tak na Moravě, nejlépe jižní M. a úplně nejlépe okolí Haluzic, pokud by to bylo možné.. :roll: šetřím pomalu ale jistě a počítám, že tak do tří let bych měla na nějáký ten hektárek finance [guitar]
WhiteTigresss
Nováček
Nováček

Příspěvekod milloo » pon 07 črc, 2008 19:58

S mensim zpozdenim byla aktualizovana mapka zajemcu ke konci cervna, ale je to tu 8) Shlednout ji muzete zde:

http://www.anastasia.cz/mapa/mapa.html
milloo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ireversible » úte 08 črc, 2008 21:50

Vím o volných pozemcích, umím prastarou vědu zvanou obrazytvornost, jest to čistota nejvyšší úmyslů, je to vznešenost, kterou tu vidívám, jako orel vidí hlodavce v louce, ale jde o to, že dotvořil jsem myšlenky v nemateriální rovině, teď se přesouvám do materiální a to naplno. Mám čisté myšlenky a rád bych přitáhl další světlé duše, které by pomohli v plnění otcových a našich tužeb. Společně se setřičkou tvoříme překrásné a vidíme, že vy jste VELMI, VELMI SNAženliví. Vytvořil jsem již myšlenky, které vy můžete obohatit svými. Napojuj te se na světlo v kterém koliv okamžiku, dráhy jsou již určeny a pořád se utvářejí, pže VY MÁTE JE V RUCE SVÉ MYSLI. PROBOUZÍTE SE. KRÁSNĚ, TAK JAK JSEM VÁS KDYSI USPAL, TEĎ VIDÍM, JAK MÁTE OČI POLOOTEVŘENÉ A VELMI, VELMI RYCHLE MÍŘÍTE KE SVÉMU CÍLI, KTERÝ PO DOSÁHNUTÍ PROTRHNE VAŠE BRÁNY A PUSTÍ VÁS VAŠE JÁ TAM, KDE JSTE BYLI KDYSI, KDY JAKO VEDRUSSOVÉ JSME ŽILI:)
Ireversible
Nováček
Nováček

Příspěvekod Petr_ » pát 11 črc, 2008 18:23

Ireversible píše:Vím o volných pozemcích, umím prastarou vědu zvanou obrazytvornost, jest to čistota nejvyšší úmyslů, je to vznešenost, kterou tu vidívám, jako orel vidí hlodavce v louce, ale jde o to, že dotvořil jsem myšlenky v nemateriální rovině, teď se přesouvám do materiální a to naplno. Mám čisté myšlenky a rád bych přitáhl další světlé duše, které by pomohli v plnění otcových a našich tužeb. Společně se setřičkou tvoříme překrásné a vidíme, že vy jste VELMI, VELMI SNAženliví. Vytvořil jsem již myšlenky, které vy můžete obohatit svými. Napojuj te se na světlo v kterém koliv okamžiku, dráhy jsou již určeny a pořád se utvářejí, pže VY MÁTE JE V RUCE SVÉ MYSLI. PROBOUZÍTE SE. KRÁSNĚ, TAK JAK JSEM VÁS KDYSI USPAL, TEĎ VIDÍM, JAK MÁTE OČI POLOOTEVŘENÉ A VELMI, VELMI RYCHLE MÍŘÍTE KE SVÉMU CÍLI, KTERÝ PO DOSÁHNUTÍ PROTRHNE VAŠE BRÁNY A PUSTÍ VÁS VAŠE JÁ TAM, KDE JSTE BYLI KDYSI, KDY JAKO VEDRUSSOVÉ JSME ŽILI:)

Ahoj Ireversible !

nechej toho básnění :) , to tebe ani nikoho jiného neuživí, ani s tím nepostavíš svou rodovou osadu. Chceš-li pomoci ostatním je třeba ukazovat na činech, jít příkladem.
Jak píšeš, že ovládáš obrazutvornost, tak předpokládám, že budeš umět i jiné vědomosti z doby Vedrussů.
Můžeš se ukázat resp. poradit, dát informace o bylinách, přírodě, z jakého materiálu udělat střechu nad hlavou, aby z toho co nejvíce bylo z čisté přírody a zároveň to člověk mohl získat, vyrobit, v posledním případě levně koupit.

Ale pozor musí jít o informace, které sis sám vlastnimi rukami, ústy a city ověřil, ne které jsi nastudoval někde v dostupných chytrých knížkách ( tedy krom těch o kterých psala Anastasie ohledně včelaření)
Možná že sis toho nevšiml, ale rozdíl mezi Anastasií a všemi ostatními učeními, knihami, biblí či názory je ten, že ona umí mnoho vysvětlit a podat tak, že každý může její slova plně ověřit i v praxi a tím nemusí několik let "fylozofovat" nad tím zda to je pravda či ne.

Osobně mě fáze obrazutvornosti momentálně nezajímá, jelikož tato úroveň příjde až plně pochopím mnohem více předcházejících dějů, možností člověka a přírody. Momentálně kupuju pozemek (po roce shánění) a nejprve musím opět splynout s přírodou a schopnosti kdysi normální teprve v sobě objevit. Jako dítě jsem vyrůstal v horách v lesích, takže uvnitř ještě stále cítím co jsem cítil dříve, než mě cesty klikaté poslali jinam.

To jsou věci které zajímají mne a věřím, že i mnoho jiných zde ve foru.

Narovinu Ti říkám, že z tohoto i ostatních for na netu máš vcelku zajímavé a podobné myšlenky, podobně probíhající proces přemýšlení, ale to básnění mi jde odjakživa krkem. Stačí se podívat do bible a je mi zle. Už jsem někde jinde popisoval svůj nelichotivý názor na tuto "chytrou" knihu.
Jsi snad první člověk jež bibli opravdu chápe anebo se jen domnívá že ji chápe ?

Osobně bych nechtěl za souseda "básníka", ale člověka jenž mi napoví ze svých zkušeností s pěstováním bylin, ovoce, zeleniny apod.

Činy, činy, činy.....to chce.

:D
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod Návštěvník » pát 11 črc, 2008 22:09

Petr_ píše:
Ireversible píše:Vím o volných pozemcích, umím prastarou vědu zvanou obrazytvornost, jest to čistota nejvyšší úmyslů, je to vznešenost, kterou tu vidívám, jako orel vidí hlodavce v louce, ale jde o to, že dotvořil jsem myšlenky v nemateriální rovině, teď se přesouvám do materiální a to naplno. Mám čisté myšlenky a rád bych přitáhl další světlé duše, které by pomohli v plnění otcových a našich tužeb. Společně se setřičkou tvoříme překrásné a vidíme, že vy jste VELMI, VELMI SNAženliví. Vytvořil jsem již myšlenky, které vy můžete obohatit svými. Napojuj te se na světlo v kterém koliv okamžiku, dráhy jsou již určeny a pořád se utvářejí, pže VY MÁTE JE V RUCE SVÉ MYSLI. PROBOUZÍTE SE. KRÁSNĚ, TAK JAK JSEM VÁS KDYSI USPAL, TEĎ VIDÍM, JAK MÁTE OČI POLOOTEVŘENÉ A VELMI, VELMI RYCHLE MÍŘÍTE KE SVÉMU CÍLI, KTERÝ PO DOSÁHNUTÍ PROTRHNE VAŠE BRÁNY A PUSTÍ VÁS VAŠE JÁ TAM, KDE JSTE BYLI KDYSI, KDY JAKO VEDRUSSOVÉ JSME ŽILI:)

Ahoj Ireversible !

nechej toho básnění :) , to tebe ani nikoho jiného neuživí, ani s tím nepostavíš svou rodovou osadu. Chceš-li pomoci ostatním je třeba ukazovat na činech, jít příkladem.
Jak píšeš, že ovládáš obrazutvornost, tak předpokládám, že budeš umět i jiné vědomosti z doby Vedrussů.
Můžeš se ukázat resp. poradit, dát informace o bylinách, přírodě, z jakého materiálu udělat střechu nad hlavou, aby z toho co nejvíce bylo z čisté přírody a zároveň to člověk mohl získat, vyrobit, v posledním případě levně koupit.

Ale pozor musí jít o informace, které sis sám vlastnimi rukami, ústy a city ověřil, ne které jsi nastudoval někde v dostupných chytrých knížkách ( tedy krom těch o kterých psala Anastasie ohledně včelaření)
Možná že sis toho nevšiml, ale rozdíl mezi Anastasií a všemi ostatními učeními, knihami, biblí či názory je ten, že ona umí mnoho vysvětlit a podat tak, že každý může její slova plně ověřit i v praxi a tím nemusí několik let "fylozofovat" nad tím zda to je pravda či ne.

Osobně mě fáze obrazutvornosti momentálně nezajímá, jelikož tato úroveň příjde až plně pochopím mnohem více předcházejících dějů, možností člověka a přírody. Momentálně kupuju pozemek (po roce shánění) a nejprve musím opět splynout s přírodou a schopnosti kdysi normální teprve v sobě objevit. Jako dítě jsem vyrůstal v horách v lesích, takže uvnitř ještě stále cítím co jsem cítil dříve, než mě cesty klikaté poslali jinam.

To jsou věci které zajímají mne a věřím, že i mnoho jiných zde ve foru.

Narovinu Ti říkám, že z tohoto i ostatních for na netu máš vcelku zajímavé a podobné myšlenky, podobně probíhající proces přemýšlení, ale to básnění mi jde odjakživa krkem. Stačí se podívat do bible a je mi zle. Už jsem někde jinde popisoval svůj nelichotivý názor na tuto "chytrou" knihu.
Jsi snad první člověk jež bibli opravdu chápe anebo se jen domnívá že ji chápe ?

Osobně bych nechtěl za souseda "básníka", ale člověka jenž mi napoví ze svých zkušeností s pěstováním bylin, ovoce, zeleniny apod.

Činy, činy, činy.....to chce.

:D

já jí nenapsal, ale spousta lidí se chytlo jejích tezí a spoustě i přes nesprávné pomohla. Jinak já nevím vše, jak v tuhle chvíli asi čekáš. každý si k tomu musí dojít sám svými schopnostmi. a básnictvo, nemůžu za to, že k tomu máš nevůli a myslím, že my zrovna sousedy nebudem, plánujem s Anastásií jiné plány. prosím, dočti knihy a až pak. Poezie je malování obrazů a ty jsou součástí prastaré vědy. Umí to v dnešní době spousta lidí. a já činím i v rovině nemateriální, což je někdy dost rychlejší, ale tvůj pozemek a koupě je překrásné tvoření a velmi, vemi dobrý začátek. Já tvořím myšlenky své a ty své, proto neptej se mě na mé činy, já činím každou chvíli a vědomně, stejně jako ty. proto mezi námi není žádných rozdílů. jen pár a drobných i na tvou duši. toť vše. budeš -li odepisovat jinak, odepíši znovu, pže dobrotá má my to dovolí, ale je to mrhání časem v tvoření vesmírů a světů. děkuji ti za pochopení. máš velmi chápavou duši.
Návštěvník

Příspěvekod jiri.vaca » ned 13 črc, 2008 07:56

Ahoj Ireversible,

mě by mladý básník jako soused vyhovoval.
Píšeš, že víš o "volných pozemcích" ... to zní zajímavě.
Kontaktuj nás prosím na adrese trvalyzivot@rodovaosada.cz

Jirka
jiri.vaca
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Petr_ » ned 13 črc, 2008 12:08

Ireversible píše:já jí nenapsal, ale spousta lidí se chytlo jejích tezí a spoustě i přes nesprávné pomohla. Jinak já nevím vše ........

Abys mě pochopil naprosto přesně. Myslím, že chápu smysl, význam i adresáty tvých básní. Vidíš už se ozval Jirka a to ještě neví s jakou osobností dějin má tu čest (myslím to v dobrém). Ať Vám to klape spolu dobře, každý si hledá lidi svému myšlení podobné. A myslím, že je to přirozené.

Prostě ten rozdíl je v tom, že slova či spíše obrazy psaná v knihách od Anastasie (ač nešlo z 95 % o básně) ve mě vyvolaly ty nejkrásnější pocity, kdežto tvé básně mě nechaly jaksi chladným, prostě neuměly ten pocit vyvolat, ikdyž jsem je plně pochopil.

Snad se nezlobíš, že světlo jež jsem uviděl ve slovech od Anastasie je oslepující, kdežto tvá slova jsou jen noční šero. Ale říkám určitě někoho osvítíš, a to je samozřejmě dobře. Každá i malá radost darovaná jinému splní svůj účel pokud je čistá.

Ahoj a ať se daří... :D
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod Grob » stř 16 črc, 2008 14:05

Mapa je dost nepřehledná a nedá se naléyt pro ty, co nejsou nalogováni, proto jsem udelal místo pro registrovani na strankách Rodové osady, abych podporil seznameni a vznik skupin.

Registrace zde: http://www.rodovaosada.cz/index.php?ram ... r=setlers2
( Ondrej )
Grob
Přispěvatel
Přispěvatel

prosba o věrnost Anastasii

Příspěvekod Ludvik » čtv 31 črc, 2008 22:20

Vážení zájemci o rodové statky a rodové osady,
každý si na internetu samozřejmě může psát co chce, pokud dodržuje pravidla slušnosti, ale myslím si, že je dobré, když jsou každé stránky orientovány nějak. Tyto stránky se snaží v duchu Anastasie o podporu a koordinaci budování rodových statků a rodových osad. Veřejně a bez jakýchkoli postranních úmyslů.
Bylo by proto pěkné, kdyby vytváření mapy či jiných evidencí zájemců o RO zůstávalo na stránkách Anastásie. Udělat to samozřejmě může kdokoli a kdekoli, ale pokud to bude na těchto stránkách, bude to otevřené a veřejné.
Obávám se ale, že organizace, které nezveřejňuje informace o svých členech, svém hospodaření ani o své činnosti (mimo setkávání), a která při zakládání rodové osady (mimo pěkných proklamací) nikam nepostoupila, nedokáže pomoci nikomu dalšímu. Ať už je důvod jakýkoli.
Prosím proto zájemce o rodové osady, aby zůstali věrni Anastasii a věřím, že se tak vyhnou zklamání.

Josef Ludvík
Ludvik

Re: prosba o věrnost Anastasii

Příspěvekod Petr_ » sob 02 srp, 2008 15:48

Ludvik píše:Vážení zájemci o rodové statky a rodové osady,
každý si na internetu samozřejmě může psát co chce, pokud dodržuje pravidla slušnosti, ale myslím si, že je dobré, když jsou každé stránky orientovány nějak. Tyto stránky se snaží v duchu Anastasie o podporu a koordinaci budování rodových statků a rodových osad. Veřejně a bez jakýchkoli postranních úmyslů.
Bylo by proto pěkné, kdyby vytváření mapy či jiných evidencí zájemců o RO zůstávalo na stránkách Anastásie. Udělat to samozřejmě může kdokoli a kdekoli, ale pokud to bude na těchto stránkách, bude to otevřené a veřejné.
Obávám se ale, že organizace, které nezveřejňuje informace o svých členech, svém hospodaření ani o své činnosti (mimo setkávání), a která při zakládání rodové osady (mimo pěkných proklamací) nikam nepostoupila, nedokáže pomoci nikomu dalšímu. Ať už je důvod jakýkoli.
Prosím proto zájemce o rodové osady, aby zůstali věrni Anastasii a věřím, že se tak vyhnou zklamání.

Josef Ludvík

Ahoj Josefe :-)

musím tě ve tvých slovech podpořit.

Pokud má být projekt úspěšný, musí být otevřený a také musí být vidět hmatatelný postup dopředu.
Ačkoliv to lidem, kteří jsou skeptičtí k RO a vůbec ke slovům Anastasie může být jedno, musím jim právě v otázkách úspěšnosti, viditelné změny a postupu dát za pravdu. Např. zde je jedna taková diskuse, kde reaguje jak jedna, tak druhá strana. (diskuse je dole v odkaze pod článkem)

http://proatom.luksoft.cz/view.php?cisl ... 2007021601

Když se trochu podívám na web www.rodovaosada.cz chybí mi nějaké ukázky něčeho co ti dotyční již vybudovali, provedli. Pokud vznikli v roce 2006 ani se nedivím, že ještě k ničemu nedospěli, někdo to musí celé vymyslet, dát tomu nějaká pravidla.
Téměř vše co tam mají není jejich ukázkou, navíc některé sekce jsou uzavřeny veřejnosti apod. což moc nechápu proč. Oni mají jít příkladem nikoliv se zavírat před ostatními.

Osobně jsem už RO vzdal z časových i finančních důvodů. Když tak to rozepíšu jinde proč. Prostě mám již konečně pozemek a mohu dělat na vlastním a nerad bych čekal dalších x let, než by nějaká RO vznikla v blízkosti mého bydliště.

Obecně zde na foru mi chybí obrazové ukázky těch co již jsou dále. Tohle je třeba zde ukazovat coby podpora pro všechny ostatní. Ty fotky(obrazy) to je to co nakopne i ostatní.
Petr_
Osadník
Osadník

Bojový pokřik---Dělat nebudu!

Příspěvekod Jánošek Lebeda » sob 02 srp, 2008 16:26

Von dneska nikdo tak pitomej není.Každej by chtěl rychle zbohatnout.
Do toho rodovýho statku,nebo kýho čerta bych s nikým,ale lautr s nikým nešel,protože se dneska nikomu nechce dělat.Líný,jak vandráci všici.Jenom si užívat a lenošit,a všecko příjde samo nebo co.Tečka ,konec.A basta !!!Tak do toho děte,skuste to,a uvidíte tu pakárnu !!! Zapláčete po paneláku a ledničce plný žrádla a po televizi !!!
Z paneláku sejdu do kolbenky,tam si voddělám osmičku,večír polknu pivko,sežeru tlačenku,a je mi dobře !!! 8) 8) 8) :evil: :idea:
Jánošek Lebeda

Příspěvekod Namu » ned 03 srp, 2008 09:05

Milí prátelé,

take jsem se roky pokoušela spolupracovat na založení rodové osady.

Aby mohl člověk spolupracovat, potřebuje informace o aktuálním stavu, aby věděl, kde třeba přiložit ruku. O informace jsem musela žebrat, a stejně to nepomohlo. Tak jsem se přihlásila jako člen zakládací skupiny a doufala, že nyní se dostanu k informacím o stavu věci. Na mé naléhání, že jak tedy na tom ted jsme, s argumentací, že se musím rozhodnout, jestli čekat na osadu nebo začít sama, jelikož už nejsem nejmladší, mi bylo řečeno, že když tak pospíchám, at začnu sama. A stejně jsem se nic nedozvěděla o stavu věci. To bylo před dvěma lety a už jsem se z toho stáhla.

Já bych navrhovala založit jinou mapu. Na té mapě by byli zaneseni ti, kteří mají nějaký pozemek či zahradu a chtějí jít cestou, kterou nám ukázala Anastasie. Tedy ti, kteří již tvoří prostor lásky. A ostatní, kteří ještě pozemek nemají, můžou se s těmito jedinci spojit, navštívit je a případně si v jejich blízkém okolí pořídit svůj pozemek.
Takto přirozenou cestou narostou na různých místech větší či menší bunky osad, a není v tom nebezpečí vůdců, přehnané organizace, atd.
Dobrý nápad, co?

Hezky den, Namu
Namu
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod elerik » ned 03 srp, 2008 19:31

Namu zrovna dneska jsme o tom samem premysleli s pritelkyni a dosli jsme ke stejnemu zaveru jako ty. Zkratka, ti co maji statek, nebo jej v brzke dobe zalozi a chteji jit prikladem by o sobe dali vedet, vytvorili si treba sve soukrome webove stranky a pokud by navic byli natolik velkodusi aby privitali navstevu na "kukandu" tak by se to samo prirozene rozrostlo :-) verim tomu ze takhle to bude, protoze si nedovedu predstvit jinou schudnejsi cestu.
elerik
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Petr_ » ned 03 srp, 2008 20:29

Namu píše:Milí prátelé,

take jsem se roky pokoušela spolupracovat na založení rodové osady.

Aby mohl člověk spolupracovat, potřebuje informace o aktuálním stavu, aby věděl, kde třeba přiložit ruku. O informace jsem musela žebrat, a stejně to nepomohlo. Tak jsem se přihlásila jako člen zakládací skupiny a doufala, že nyní se dostanu k informacím o stavu věci. Na mé naléhání, že jak tedy na tom ted jsme, s argumentací, že se musím rozhodnout, jestli čekat na osadu nebo začít sama, jelikož už nejsem nejmladší, mi bylo řečeno, že když tak pospíchám, at začnu sama. A stejně jsem se nic nedozvěděla o stavu věci. To bylo před dvěma lety a už jsem se z toho stáhla.

Já bych navrhovala založit jinou mapu. Na té mapě by byli zaneseni ti, kteří mají nějaký pozemek či zahradu a chtějí jít cestou, kterou nám ukázala Anastasie. Tedy ti, kteří již tvoří prostor lásky. A ostatní, kteří ještě pozemek nemají, můžou se s těmito jedinci spojit, navštívit je a případně si v jejich blízkém okolí pořídit svůj pozemek.
Takto přirozenou cestou narostou na různých místech větší či menší bunky osad, a není v tom nebezpečí vůdců, přehnané organizace, atd.
Dobrý nápad, co?

Hezky den, Namu

Ahoj Namu,
nedá se nic jiného než souhlasit. Stav příprav dnešních RO je o delším plánování jelikož civilizačních aspektů, které nás svazují v tom jak jednodušeji a rychleji tvořit RO je stále mnoho a jen rozbor potíží a možných řešení by byl na hodně dlouhý text. A když vezmu v potaz možnosti v různých krajích naší republiky, je to mnohem těžší než v (na pozemky) mnohem rozsáhlejším Rusku.

Viš Anastasia ne nadarmo psala, že ti kdo RO mohou úspěšně rozjet jsou podnikatelé. A je to z prostého důvodu. Oni totiž mají peníze, aby koupili např. 100 ha pozemků, investovali do základu a rozjetí RO a také mohli prodávat a tím i selektivně vybírat vhodné lidi či rodiny do svého projektu.
Domnívám se, že tou podmínkou nejsou jen jejich schopnosti. Častokrát se totiž stává, že ten kdo opravdu vydělává pro firmu nejsou vždy jejich vlastníci a šéfové, ale normálně pracující a těžko zastupitelní lidé na nižších postech.

Myslím si cesta kdy se sejdou lidé z různých koutů republiky je hodně trnitá a bude také hodně dlouhá. Stejně jako každý člověk tady z fora chce mít kolem sebe lidi povahově a názorově blízké, stejně tak lze provést i RO. Nedokážu si představit ač v dobrém duchu a dobrými úmysly mít za souseda ač zápálená pro věc, ale "různá individua", která mi nejsou ničím blízká a naopak jejich styl života by mi nešel zkousnout v rámci případné RO.

Prostě ten model několika desítek fandů v RO je možná realizovatelný, ale najít k sobě tolik duševně čistých lidí bude velmi dlouhá cesta. Protože na těch vztazích a chování jednotlivých lidí to celé stojí. Peníze jsou jenom prostředek, ale v první fázi hodně důležitý a nutný.

Já vidím cestu kde v daných místech zaplanou plamínky a světlo, které ukáže cestu ostatním, byť to např. nebude na jednom placu, lokalitě.

Ale chce to taky nějaké ty obrazy a příklady ostatmím lidem ukázat na webu, jelikož to je nejlepší a nejrychlejší a dnes již dostupná cesta pro každého, aniž by ten kdo tvoří ztratil čas a své soukromí velkým množstvím návštěv. Zaleží pak na dotyčné osobě zda a kolik návštěv přijme či ne, aniž by ostatní ztratili tu možnost vidět něco co je zajímá díky síle internetu.
Petr_
Osadník
Osadník

Ale,ale,alééé///Bojový pokřik---dělat nebudu!

Příspěvekod Janča Lebedu » pon 04 srp, 2008 13:30

Nejlepší bude,když se takhle vobčas sejdete někdě v sobotu a v neděli.rozděláte večer tááboráák,zadrnkáte na kytaru a pokecáte vo tý vaší rodový osaděéé.To bude asi lepší,protože tady je každej z Vás dříč jen pohledět.Jen kecat a nic nedělat,lenošit a pořádně se nažrat!!!Tááák,to se mi ulevilo.

Naivkové,nikomu se dneska dělat nechceéé!!!A nebo jen za hodně peněz.
Kdo by jako stavěl ňákou vesnici se školou a a a todle to všecko.???A co to všecko stojí peněz.
A budete tam mít zavedenou eletryku?A kdo to bude platit všecko?Ha ha ha a sme u toho že??? 8) :shock: :o
Janča Lebedu

PředchozíDalší

Zpět na Rodový statek