Je to hrozný a smutný zvuk, který jsem ve svém životě slyšel už tolikrát, protože jsem od dětství žil na vesnici, kde tohle vraždění bylo normální. Mnoho lidí, především z města, vůbec neví, o co jde... Pro ně je maso záležitost 10 minut v supermarketu, neví, co všechno se za tím ve skutečnosti schovává. Je to smrt a strach z ní, zvířata to vycítí. A bojují, protože CHTĚJÍ ŽÍT, tak jako my.
Jsem již 13 let vegetarián. Lakto-ovo vegetarián. Vím, že k dokonalé čistotě mám ještě daleko, ale snažím se, jak to jde. Mléčné a vaječné výrobky již téměř nekonzumuji (ale ty jsou skryté i v jiných potravinách, tomu se člověk tak snadno nevyhne). Rodový statek nemám, bydlím zatím v bytě, ale jednou bych rád měl. A myslím, že bych se tam obešel bez chování různého domácího zvířectva. A když si představím, že bych tu (fiktivní) scénu, kterou jsem popsal na začátku, měl několikrát do roka zažívat na svém rodovém statku - oáze klidu, míru a lásky vůči celému světu i zvířatům, tak je mi z toho smutno
Žádnou přímou zmínku o zabíjení zvířat na rodových statcích jsem zatím nenašel. Byla tu jen nějaká radost z vyměňování králíků mezi sebou (pochybuji, že by to byli andoráci chovaní kvůli vlně, takže nejspíš to budou kusy chované na maso). Také se hodně píše o chování ovcí a koz - kvůli čerstvému mléku. Ale jaký bude závěr jejich života, jak nakonec dopadnou? Anastásia v pátém díle naznačila vizi, že i na Sibiři ustoupí od lovení zvěře a lidé na rodových statcích budou žít bez toho, že by museli prolévat krev zvířat... Bude tomu tak i na našich rodových statcích???
Jsem v tomto směru hodně tolerantní, nechodím s prapory, abych bojoval. Žiji, jak umím. A vím, že i ostatní tak žijí. Každý má svůj čas. Proto to neberte jako nějaký útok... Jen mě to zajímá a rád bych slyšel názory ostatních na téma Vegetariánsví / zabíjení zvířat na rodových statcích.
Děkuji za vaše příspěvky. Milloo

Za pár švestiček ze zahrádky...