Vítej Návštevník !

Obsah fóra Obecné Výchova

Výchova

• Reklamní banner
Výrobky z Rodové osady Kovčeg najdete spolu s dalšími v našem Ekoobchudku

Seminář pro všechny, koho zajímá vzdělání, výchova,život.

Nové směry a přístupy k výchově a vzdělávání dětí (Ščetininova škola, Waldorfská, Montessori...) a nás samotných

Seminář pro všechny, koho zajímá vzdělání, výchova,život.

Příspěvekod Lada Fialová » sob 12 led, 2008 03:42

Hezký den všem,
ráda bych vás pozvala na níže uvedený seminář.
Těším se na setkání.
Lada Fialová

Seminář pro učitele a pro všechny, koho zajímá vzdělání, výchova, život.

Škola M. P. Ščetinina
Na tomto semináři budete seznámeni s pedagogikou akademika M. P. Ščetinina, kterou realizoval v Ruské rodové škole. M. P. Ščetinin patřil k několika vybraným pedagogům v Rusku, kteří měli za úkol najít takový způsob vzdělávání, který by zefektivnil proces učení. Výsledky jeho práce a práce jeho žáků jsou překvapující a mohou být inspirací pro naše školství, ale i pro život jakéhokoli člověka, protože život patří ke klíčovým slovům v charakteristice školy. Do života dětí a učitelů ve škole budete moci nahlédnout i přes fotky a film.
Kdo jsem já - Člověk
Ve druhé části semináře se budeme zabývat otázkou: „Kdo jsem já – Člověk?“ Porovnáme vědění východu a západu, vědy a filosofie. Podíváme se na dějiny lidstva z jiného pohledu. Dále budeme pracovat s těmito tématy:
Člověk a jeho přesvědčení, kterými utváří svůj život.
Co je to strach, hněv, smutek. Projekce těchto emocí v lidském těle.
Vlastnosti člověka v souvislosti s orgány v lidském těle.
Čtyři živly – oheň, voda, vzduch a země.
Dokud neuvidíme člověka a jeho možnosti, nezmění se nic ve vzdělávání, nezmění se ani nic v životě naší společnosti. Pojďme hledat pravdu o sobě, o Člověku.

Součástí semináře budou prožitková cvičení, tanec a meditace.
Seminář povede Ing. Lada Fialová, která vystudovala chemické inženýrství s pedagogickým minimem v Praze, absolvovala dvouměsíční stáž v Ruské rodové škole a devět let aktivně cvičí integrální jógu.

Seminář se koná ve Skalce u Doks 16.2. - 17.2. 2008.
Začátek je v sobotu od 9:00 hod a konec je v neděli ve 13:00 hod.
Cena semináře je 1450,- Kč s plnou penzí a přespáním pátečním i sobotním. Pokud budete spát v meditační hale zaplatíte 1350,- Kč.
Je nutné se přihlásit předem, na níže uvedených kontaktech, kapacita semináře je omezena.
Další informace získáte na tel. 603 564 231 nebo na e-mailu: lafia@seznam.cz u Lady Fialové.
Lada Fialová
Nováček
Nováček

Zpět na Výchova