Díky Všem za odpovědi
Vezmu to postupně.
Pro Bojdu:
Děkuji za ten odkaz. Jednou jsem tam na té adrese už něco študoval, ale je vidět, že zatím hodně málo.
Mám pocit, že slovenští lidé mají web na mnohem vyšší informační úrovni a také s velmi dobrou podporou po stránce knižního a video fondu ve slovenských knihovnách.
Docela bych uvítal kdyby např. vyšlo DVD (nejlépe v DiVX - hodně materiálu na jednom DVD) s konferencemi a veškerými podobnými materiály.
Já se ani tak nedivil tomu, že vůbec zvládá žít bez domu, vytápění, potravin z Tesca

.
Ten popis přesně potvrzuje to co jsem se domníval. Je to dané tím, že od malička žije v lidmi nedotknuté krajině, táta i děda ji mohli předat a rozvinout její přirozené vlastnosti apod.
Já se taky citím cítím mnohem lépe v leseh Beskyd, kde jsem od malička trávil o prázdninách dětství. Přesně tak i já mám tam v lesích posunutý teplotcitlivý práh. Prostě při teplotě kdy je mi v městě zima i v bundě, tam v lesích mi stačí tričko a lehký svetr.
Jo a taky už v těch lesích od svých 19 let skoro vůbec nejsem a na mé energii, zdraví, a původní celkové odolnosti je to docela znát

.
Každý máme však nějakou cestu a já jsem momentálně v domku uprostřed města obehnaný ze všech stran paneláky. Už se těším až bude možnost, "náhoda" pomůže konečně zas vypadnu tam kde jsem opravdu doma - někde na vesnici u lesů a kopců.
honza a lenka
No povím to tak, je mnoho otázek právě z důvodu odloučení od přírody a života ve městě. Ale bohužel když jsem byl mladý náctiletý kluk, neměl jsem možnost číst knihy Anastasie (net byl tehdy finančně nedostupný). Navíc nikam nespěhám a nechám život běžet a on sám mi postavil do cesty vždy to co mi pomůže růst správným směrem. To mám odzkoušené, ale je třeba tomu jít naproti.
Mé otázky právě pramení jen z toho a nijak mi to nevadí veřejně přiznat, že uvnitř citím, že se dá žít zcela jinak než je tomu dnes, ale právě můj předchozí život mi nebyl schopen dát ty znalosti, abych zbytečně nedělal chyby tam, kde Anastasie může pomoci, říci čeho se vyvarovat, resp. k čemu lze postupně až dojít svojí přeměnou názor na dnešní svět a především možnosti žít i jinak.
Člověk jen musí ty informace sbírat, třídit a předvším je testovat v bežném životě. To poznání pak přichází samo, že to jde i jinak a zcela přirozeně, ačkoliv bude nutné se později vzdát mnoha vymožeností civilizace. Ale věřím, že to co mi to poznání dá bude vždy více, než to čeho se budu muset zbavit či odnaučit z dnešního civlizačního objetí společností.
Další otázka pro Vás a zkuste přemýšlet proč Vás dosud možná nenapadla
:
Proč je Anastasie bez maminky (i babičky), jak jen mohla o ni přijít, za předpokladu, že její otec i děda žijí její kulturou života ? Co je za tím, že Anastasiina maminka zemřela když byla ona sama malá ?, je to vůbec možné aby zemřela při jejich způsobu života, který (opět předpokládám) byl stejný či podobný jako dnes od Anastasie ? Co mohlo být přičinou, když bůh nedá na Anastasii dopustit (prostřednictvím modrého ochránce), aby její maminku potkala tahle cesta ?
Promiňte, ale pokud se chci naučit něco od člověka, který je bytostně zcela na jiné vyšší úrovni, zajímá mě i jeho životní příběh. I v něm se dá hodně věcí pochytit, poznat apod. a věřím že jistě není tajný, protože nevidím důvod proč by tyto informace Anastasia měla tajit.
Namu:
Kde bys Namu chtěla raději být a zkus si to představit. Tady na vrchu, kde to Bůh udělal tak přirozené a dokonalé, plné slunce nebo někde pod zemí ačkoliv možná pricipielně podobné ?
Ale nenechej v tomto případě pracovat rozum, ale jen srdce.
Navíc nejde mi k srdci ani to, že v dobách kdy zlo v lidech byla mnohem menší než dnes chtěl někdo tyto informace zatajovat a dnes kdy je zlo mnohem více protkané světem se najednou srovnají "nějaké" rozdíly (nevím tedy jaké rozdíly) a tajné už není nutné být tajné ?. Mělo potom to tajnůstářství nějaký smysl a kdyby k smazání rozdílu nedošlo zůstalo by to dál a proč vůbec nadále v tajnosti ?
Díky a těším se na další diskusi.