Vítej Návštevník !

Obsah fóra Obecné Knihy

Knihy

• Reklamní banner
Výrobky z Rodové osady Kovčeg najdete spolu s dalšími v našem Ekoobchudku

Anastasia a sibiř v zimě

Podělte se s ostatními o vaše dojmy a postřehy z čtení knih p. Megreho a jiných Vámi doporučených autorů

Anastasia a sibiř v zimě

Příspěvekod Petr_ » ned 02 pro, 2007 23:00

Zdravím Vás,

jen by mě zajímalo zda někde v dílech 6 a výš Anastasie popisuje konkrétně svůj život na sibiři. Pokud jsem dobře četl předchozí díly, nemá žádný domek jen ten svůj palouček, stromy.

Docela by mě opravdu zajímalo jak lze úspěšně žít v zasněžené sibiřské krajině s malým klukem, bez tepla s možností se umýt jen někde v ledovém potoce(ale tím neříkám, že to nemusí být příjemné a zdravé :), hodně je to o zvyku). Dále mě zajímá jak si Anastasia zajištuje jídlo na dlouhou zimu (předpokládám, že nezavařuje - spíše potraviny suší apod.).

Dívím se, že za ty roky co Megre píše knihy ještě nikdy o ni nehovořil jak vůbec žije v zimě..... vždy mluvil o radosti života na louce, ale jen v létě.

A taky bych uvítal alespoň jednu její fotku v reálu, nikoliv však upravovanou na obalu knih. Snažil jsem se, ale ani na ruském wbeu jsem její skutečnou podobu nenašel. Snad někdo znalejší, např. Namu poradí.

Díky
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod Namu » úte 04 pro, 2007 19:30

Ahoj Petře,
jak uplně přesně vypadá Anastasie nevím, taky ji znám jen z knížek.

Ale co se týče zimy ... mám takové podezření ... ale ted se fakt drž a jestli nesedíš, tak si nejdřív sedni:

No, ani nevím, jestli to mám psát ... to umím krásně napínat, co??

Nejdřív jsem se setkala v knize POČÁTKY od Jo Conrada s tematem života v ohromných zemských dutinách. Tam popisuje jakási Lacerta, reptiloidní žena, jejich život a civilizaci v podzemí. O nějaký rok později jsem četla knihu od jednoho bývalého člena tajného řádu moudrosti M.O.H.L.A., řádu, který byl v r. 2006 rozpuštěn, a který byl starý 3700 let, že se seznámil s vnitrozemskými bytostmi a že tam ve vnitřku Země byl. Setkal se tam jak s reptiloidními lidmi, tak s našinci a též s lidmi mimozemského původu. Žijí tam védským způsobem, tedy jednoduché domky, krásné zahrady, a používají vyvinutou technologii na to, co je mimo toho potřeba (např. rychlá doprava). No a v rámci jedné návštěvy tam dole se prý setkal i s Anastasií.

Já vím, je to pro nás neobvylá myšlenka, když se nemůžeme sami přesvědčit. Ale s tím člověkem jsem se setkala a působil na mne pravdivě.

Tak ted můžeme přemýšlet nad tím, kde tráví Anastasia zimu ... ale možná tam dole byla jen na návštěvě?

Zdravím,
Namu
Namu
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod honza a lenka » úte 04 pro, 2007 21:59

Ahoj Namu.
Myslíš, že Anastazia přežívá zimu takovým poměrně složitým způsobem? Sice jsem o tom co jsi psal nikdy nic neslišel, ale netvrdím, že to není pravda. Nikdy mě ale nenapadlo, že je to tak složité přežít zimu. Podle mě Anastázie je člověk, který umí pracovat s energií a to bohatě stačí. Vše na světe ať hmotné, nebo nehmotné je pouze a jenom energie různé frekvence. Myšlenka vysokého kmitočtu a kámen nízkého kmitočtu. Existují lidé i v naší konvenční společnosti, kteří dokáží jen dotykem zvýšit tělesnou teplotu. Existuje mantra, pomocí které tibetští mniši jako zkoušku suší v 50 stupňovém mrazu mokré ručníky na holém těle sedíce na sněhu v lotosu. Když vezmeš přírodu, tak je kratší den, aby bylo méně aktivity a tím menší spotřeba potravy. Mnoho zvířat se na zimu ukládá k tzv Hybernaci, což je zimní spánek. Při tom snižují tělesnou teplotu z běžné cca 35 na 4-5 stupňů, kdy se spomalují až téměř zastavují tělesné procesy. Myslíš, že když to dokáže ježek, tak že by to nedokázala Anastázie? Takovou banalitu. Navíc vše na světě je jen tím, co si pod tím představíš. To, že je venku mráz opravdu znamená, že umrzneš? Nebo obráceně (viz příhoda z Megreho s mrazícím autem). V józe při cvičení se jde také až za námahu a bolest. Když si představím jogína, který je hubený kost a kůže a dokáže při dynamické - censored - opakovat cvik 15 a více minut a svalouš odpadá po 3. Taky to neni v síle, ale v energii. Nenechat se omezovat tím co cítíme a vidíme, ale udělat to tak, jak to chceme. Tak si myslím, že je to i s Anastázií.
A jídlo? Jez co vidíš a hlady neumřeš. Že ti to nechutná? To ti vnucuje společnost. Jsou to předsudky. Nejez a umřeš hlady. Jsou lidé (viz Strovoloský mág Daskalos a lidé z jeho kruhu), kteří žili několik měsíců, aniž by jedli. Pak toho nechali, protože jejich energie se natolik zjemnila, že se neudrželi v hmotném těle. Umí přetvářet energii boží, energii z vesmíru na hmotnou energii stravy pro své hmotné tělo.
Myslím a věřím tomu, že je to takhle "jednoduché".

Pěkný večer nebo den přeje Honza
honza a lenka
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Namu » úte 04 pro, 2007 22:13

Ahoj Honzo,
já přeci neříkám, že Anastasia tráví zimu jinde, říkám jen, že to je možné.
Samozřejmě může s jejími schopnosti žít v zimě i na sibiři. Mně by to bylo tolik měsíců v roce nudné, ale ona má myšlenkové schopnosti takové, že se třeba nenudí ...

ahoj,
Namu
Moderátor
Moderátor

Re: Anastasia a sibiř v zimě

Příspěvekod David » pát 07 pro, 2007 12:08

Petr_ píše:Dále mě zajímá jak si Anastasia zajištuje jídlo na dlouhou zimu (předpokládám, že nezavařuje - spíše potraviny suší apod.).

Mně to tak ze začátku moc nepřišlo, protože se o tom Megre moc nezmiňuje :) , vždycky jen tak, že si Anastasia něčeho zobla, něčeho, co si právě v tajze utrhla nebo čerstvého připravila. Domnívám se, že se stravuje přirozeně syrovým a nijak nezpracovaným, respektive, že tělo vyživuje zejména ze Světla, tedy jídlo k vyživě v podstatě nepotřebuje a je jí pro radost, zároveň ale dokáže usměrnit energie a být uzemněná. Tedy podle mě neřeší zavařování a sušení, i když pro jiné v tamních podmínkách by to byl dobrý způsob výživy.

Tím se ono "Jez jako dýcháš" stává méně obrazným či v přeneseném smyslu a je to takové jednoduché, jen se k tomu čistými úmysly :) dostat a pochopit.
David
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Petr_ » sob 08 pro, 2007 22:31

Vaše popisované možnosti jsou zajímavé :-)

Namu:
když to vezmu přirozenou citovou cestou. Proč by měl člověk zalézat někde pod zem, když přirozené je pro něj žít nad zemí. To lezení někde pod zem mi už citem nejde k srdci. Vždyť zima je tak krásné období i přesto, že je venku kolikrát zima jak na sibiři :-). Vždyť i jedny z nejkrásnějších fotek krajin člověk pořídí v zimě. Mimoto když Anastasia popisuje v šestém díle život rodových osad:
"A nejlepší řemeslníci ze dvou osad, za doprovodu písní a tanců, vystaví nevelký dům,
těsně položivše jeden na druhý dřevěné trámy. Mezi nimi – mech a buket voňavých bylin. ....................."

evidentně již tehdy lidé bydleli v domech ze dřeva, existovali řemeslníci apod.. Prostě tak jak popisuje v krásné knize "viděl jsem tě růst" E. THOMA bylo dřevo dáno člověku pro jeho dům, teplo a vše kolem, ale musí jej člověk umět zpracovat správným způsobem.

Prostě vše k životu zde máme, ale neumíme s tím dobře žít.

Osobně Namu ti povím, že pokud někde slyším slovo tajné (např. řády apod) leze mi to hodně krkem. Ta síla nahoře nám dala vše kolem co potřebujeme a nikdo to nemusí využívat tajně a jinak specializovaně. Všechny ty dary jsou přístupné každému, ale většina z nás už neumí toto vidět a být v kontaktu s přírodou jak to patrně umí Anastasie.

Znova položím otázku, na kterou mi zatím nebylo odpovězeno:
popisuje se někde v 7-8 díle o životě Anastasie v zimě, co dělá, co jí, proč nežije v dřevěném domě jako její předci v rodových osadách, jejichž život popisuje v šestém díle ?
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod David » ned 09 pro, 2007 08:26

"Vždyť všechno je tak jednoduché: když se člověk zahrabe do stohu sena, žádný mráz není tak strašný. Pravda je, že se ona ohřívá ještě nějakým jiným způsobem, chodí polonahá, dokonce pouze při pěti stupných nad nulou, a nemrzne. A k tomu se ještě při takové teplotě koupá a nedrkotá zuby, když vyjde z vody." (VM3: 106.)

"Rozdělávat oheň nechce [Anastasia], stravuje se svérázně." (VM5: 187.)

"Věř mi, Vladimíre, mé tělo a zázraky, co předvedu před publikem, nenaplní nevěřící světlem. Pouze zesílí podráždění těch, kdo nedokážou přijmout jiný světonázor. Neztrácej na ně svoji energii. Všechno má svůj čas, svůj úsvit, a když to chceš, tak se ukážu lidem, ukážu se ve svém fyzickém těle. Ale napřed mám udělat to, aby ženě, která mimovolně zasvětila život kuchyni, podařilo se spatřit jiné radosti. Aby nad mladou matkou, která zůstala s dítětem sama, zazářil svět Lásky. A děti! Rozumíš, děti! Je třeba ukončit násilí postulátů nad jejich duší..." (VM3: 139.)
David
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Petr_ » ned 09 pro, 2007 12:30

David píše:"Vždyť všechno je tak jednoduché:.......................

Nevím možná špatně hledám, ale ten první odstavec jsem ve VM3: 106. nenašel.
Druhý v pátém díle také jaksi není.

Hledám to v el. podobě knih jež jsou zde k dizpozici.

Každopádně to, že se Anastasie koupe při pěti stupních není nic nadpřirozeného.
Mám kolegu který je otužilec a chodí se koupat do rybníka dokud nezamrzne. Ale taky na druhou stranu chodí při mínus 10 stupních v bundě a ve svetru.
Tím, že ona trajdá celé léto polonahá po louce samozřejmě utužuje její tělo, snižuje její teplotní práh a to mluvíme o fyzické práci těla. Co umí ona udělat s tělem po duševní stránce však nemůže zvládnout člověk obklopený dnešní civilizací.

Myslím, že kdyby ona měla od malička vyrůstat v objetí civilizace, nebude o moc jiná než my. Své dovednosti ona pocítila a rozvinula jen díky naprostému spojení s přírodou. Někde v paneláku by absolutně neměla šanci něco takového rozvinout. Chce-li prostě dnešní civilizovaný člověk dosahnout podobných vlastností jaké má ona, nelze to dělat dnešním způsobem života.

Člověk prostě musí postupně přejít po všech stránkách zpátky k přírodě.
Bohužel to nelze dnes dělat skokově, jelikož jsme hodně závislí na společnosti či spíše v ní zataženi po všech stránkách. Oddělit se od společnosti po stránce samostatnosti energetické, zdrojů vody, potravinové není nesplnitelný úkol a vzhledem k hlídacím mechanismům společnosti ani jednoduchý.

Četl někdo z Vás už ten 7, 8.1 a 8.2 díl ? Je tam něco psáno o jejím životě v zimě ? Zatím stále bez odpovědi :) .
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod Namu » ned 09 pro, 2007 21:14

Ahoj Petře,
všechny knihy o Anastasii jsem četla a o jejím životě v zimě tam nic není.
Vůbec nepochybuji, že je fyzicky schopná žít na Sibiři i v zimě.

Co se týče slova tajný, je jistě na místě ostražitost, vzhledem k různým tajným řádům nechvalné pověsti, ale nedělala bych z toho dogma. Jestliže někdo ví, že přijde těžká doba plná pronásledování, pak je to možná rozumné, důležité informace uchovat v tajnosti. A jak jsem psala, výše zmíněný řád byl rozpuštěn neboli odtajněn za účelem umožnit přístup k informacím veřejnosti.
Poslední dobou se objevují i jiné informace dříve utajené, např. cikánská víra/filosofie. Jedna cikánka tam říká, že by bylo dříve nemyslitelné, jejich vědění zpřístupnit bílým, ale že doba je taková, že dřívější rozdíly již neplatí a chceme-li zachránit život na planetě, je třeba pro to udělat vše, aby všichni lidé "dobré vůle" táhli za jeden provaz. (ta kniha byla z francouzštiny v němčině)

Lidstvo v Zemi tam má své zahrady, lesy, jezera, řeky ... a nechodí se tam dírama :-)) Plocha toho üzemí je prý jako Asie a Austrálie dohromady.

Ale chápu, že jestli to slyšíš poprvé, tak Ti to musí připadat neuvěřitelné.
Ale nepřipadá Ti stejně neuvěřitelné, že si Anastasie klidně dojde na jinou planetu a hovoří tam s tamnějšími lidmi? A není to tak dávno, co jsme neznali ani Ameriku.

Měj se hezky. Dá-li Bůh, vyjde v příštím roce kniha od toho člověka, bývalého člena řádu atd. tedy toho, co byl uvnitř Země, v češtině. Pak můžeš posoudit sám.

Namu
Namu
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod honza a lenka » ned 09 pro, 2007 21:52

Ahoj Petře.

Vzal jsem do ruky díly co psal david a všechny citace slovo od slova jsou tam napsané. Možná je to tím, že el. podoba knih není v plném znění.

Když nad tím přemýšlím sebevíc kladu si otázku, proč je tato informace pro tebe tak důležitá. Přiznám se, že mám ženu a dvě děti v předškolním věku a právě teď jsme v přípravách na přesun do rodové osady. Zakládáme rodovou osadu a to představuje spoustu otázek, ale to, jak žije Anastázie v zimě tam není.

My žijeme v dnešní době a v této společnosti a myslím, že zatím nejsme určeni ktomu, abychom žili jako ona. Jsme na cestě postupného přechodu do "tajgy" v ČR. Anastázie podle mě má jiné předurčení na této zemi. Nemá zapotřebí a bylo by to plýtvání energií budovat dům a žít konvenčním životem. Byl by to pro ni krok zpátky. Věřím, že Anastázie by nebyla jiná než je, jen by se stala nebezpečnou pro nevědomou společnost a ta by ji patrně zlikvidovala. Proto žije v tajze a ovlivňuje vše z dálky skrze lidi ve společnosti. Žije tam sice sama, ale to je náš subjektivní pocit zatížený předsudky. Ona je přítomna u nás všech a my jsme přítomni v ní. Jen Anastázie to dělá vědomně. Všichni jednou budeme na její úrovni a budeme moci žít v tajze tak, jako ona. Někdo dříve a někdo později. V tomto okamžiku je to, jak to udělat, pro nás zbytečně zatěžující informace.

Souhlasíte se mnou ostatní?

Honza
honza a lenka
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Bojda » pon 10 pro, 2007 09:35

Ahoj Petře,
na slovenském Webu Anastasia http://www.anastasia.sk/obcasniky.php
je možné si stáhnout občasník číslo 4. a v něm je přepis konference V. Megreho při návštěvě v Česku roku 2003. Na konferenci v Praze i v Ostravě Megre odpovídal na otázku jak Anastasia žije v zimě.
Stručný výtah:
-dlouho spí, jde spát už se západem slunce do zemljanky vystlané senem a travami
-víc se pohybuje, v létě stojí nehybně a přemýšlí 10 min. i víc, v zimě se pořád pohybuje
- v lese je tepleji než na otevřeném prostranství a malé jezero ani v zimě nezamrzá
-od veverek může mít sušené houby a ořechy
-pod sněhem rostou brusinky a klikvy
Bojda
Bojda
Nováček
Nováček

Příspěvekod Petr_ » úte 11 pro, 2007 22:16

Díky Všem za odpovědi :)

Vezmu to postupně.

Pro Bojdu:
Děkuji za ten odkaz. Jednou jsem tam na té adrese už něco študoval, ale je vidět, že zatím hodně málo.
Mám pocit, že slovenští lidé mají web na mnohem vyšší informační úrovni a také s velmi dobrou podporou po stránce knižního a video fondu ve slovenských knihovnách.

Docela bych uvítal kdyby např. vyšlo DVD (nejlépe v DiVX - hodně materiálu na jednom DVD) s konferencemi a veškerými podobnými materiály.

Já se ani tak nedivil tomu, že vůbec zvládá žít bez domu, vytápění, potravin z Tesca :) .
Ten popis přesně potvrzuje to co jsem se domníval. Je to dané tím, že od malička žije v lidmi nedotknuté krajině, táta i děda ji mohli předat a rozvinout její přirozené vlastnosti apod.
Já se taky citím cítím mnohem lépe v leseh Beskyd, kde jsem od malička trávil o prázdninách dětství. Přesně tak i já mám tam v lesích posunutý teplotcitlivý práh. Prostě při teplotě kdy je mi v městě zima i v bundě, tam v lesích mi stačí tričko a lehký svetr.
Jo a taky už v těch lesích od svých 19 let skoro vůbec nejsem a na mé energii, zdraví, a původní celkové odolnosti je to docela znát :cry: .

Každý máme však nějakou cestu a já jsem momentálně v domku uprostřed města obehnaný ze všech stran paneláky. Už se těším až bude možnost, "náhoda" pomůže konečně zas vypadnu tam kde jsem opravdu doma - někde na vesnici u lesů a kopců.

honza a lenka

No povím to tak, je mnoho otázek právě z důvodu odloučení od přírody a života ve městě. Ale bohužel když jsem byl mladý náctiletý kluk, neměl jsem možnost číst knihy Anastasie (net byl tehdy finančně nedostupný). Navíc nikam nespěhám a nechám život běžet a on sám mi postavil do cesty vždy to co mi pomůže růst správným směrem. To mám odzkoušené, ale je třeba tomu jít naproti.

Mé otázky právě pramení jen z toho a nijak mi to nevadí veřejně přiznat, že uvnitř citím, že se dá žít zcela jinak než je tomu dnes, ale právě můj předchozí život mi nebyl schopen dát ty znalosti, abych zbytečně nedělal chyby tam, kde Anastasie může pomoci, říci čeho se vyvarovat, resp. k čemu lze postupně až dojít svojí přeměnou názor na dnešní svět a především možnosti žít i jinak.

Člověk jen musí ty informace sbírat, třídit a předvším je testovat v bežném životě. To poznání pak přichází samo, že to jde i jinak a zcela přirozeně, ačkoliv bude nutné se později vzdát mnoha vymožeností civilizace. Ale věřím, že to co mi to poznání dá bude vždy více, než to čeho se budu muset zbavit či odnaučit z dnešního civlizačního objetí společností.

Další otázka pro Vás a zkuste přemýšlet proč Vás dosud možná nenapadla :) :

Proč je Anastasie bez maminky (i babičky), jak jen mohla o ni přijít, za předpokladu, že její otec i děda žijí její kulturou života ? Co je za tím, že Anastasiina maminka zemřela když byla ona sama malá ?, je to vůbec možné aby zemřela při jejich způsobu života, který (opět předpokládám) byl stejný či podobný jako dnes od Anastasie ? Co mohlo být přičinou, když bůh nedá na Anastasii dopustit (prostřednictvím modrého ochránce), aby její maminku potkala tahle cesta ?

Promiňte, ale pokud se chci naučit něco od člověka, který je bytostně zcela na jiné vyšší úrovni, zajímá mě i jeho životní příběh. I v něm se dá hodně věcí pochytit, poznat apod. a věřím že jistě není tajný, protože nevidím důvod proč by tyto informace Anastasia měla tajit.

Namu:

Kde bys Namu chtěla raději být a zkus si to představit. Tady na vrchu, kde to Bůh udělal tak přirozené a dokonalé, plné slunce nebo někde pod zemí ačkoliv možná pricipielně podobné ?

Ale nenechej v tomto případě pracovat rozum, ale jen srdce.

Navíc nejde mi k srdci ani to, že v dobách kdy zlo v lidech byla mnohem menší než dnes chtěl někdo tyto informace zatajovat a dnes kdy je zlo mnohem více protkané světem se najednou srovnají "nějaké" rozdíly (nevím tedy jaké rozdíly) a tajné už není nutné být tajné ?. Mělo potom to tajnůstářství nějaký smysl a kdyby k smazání rozdílu nedošlo zůstalo by to dál a proč vůbec nadále v tajnosti ?

Díky a těším se na další diskusi.
Petr_
Osadník
Osadník

Příspěvekod Namu » stř 12 pro, 2007 11:13

Ahoj Petře,
zkusím Ti odpovědět.

Kde bych chtěla být? Tam, kde všechny bytosti okolo mne žijí se mnou v míru a v radosti, v příjemném prostředí.
Nemůžu zatím posoudit, jaké je to v Zemi. Těžko říct, jestli je to tam také dokonalé a přirozené.

Co se týče slunce, jsou nové poznatky o tom, že slunce je vlastně studené a že teplo a světlo vzniká teprve smícháním jeho (studených) paprsků s atmosférou. Nebo gravitace - zdá se že nesouvisí s hmotností tělesa, ale též se zářením. Točící se vesmírná tělesa musí mít podle mnoha vědců a badatelů dutý střed... atd., jinými slovy, v mnoha vědních oborech jsme ještě na stupni "Země je placatá".

Tehdá, v minulých staletích, bylo možné tak vyhladit pravdu, že po ní ve fyzickém světě nezbylo ani památky. Dnes, ve světě telefonů, internetů a knih se informace tak rychle rozšiřují, že je potlačení jakýchkoliv informací téměř nemožné.

Měj se hezky,
Namu
Namu
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod jiri.vaca » stř 12 pro, 2007 17:46

Ahoj Petře,

četls ti knihy pozorně? Na některé tvoje otázky v nich odpovědi jsou ... třeba jak zemřeli rodiče Anastásie. Možná, kdyby sis ty knihy přečetl ještě jednou a pomaleji nemusel bys nás tady tolik úkolovat.

Další část otázek je legitimní a na některé jsi už dostal odpověď. Já ti dám odpověď pouze na jednu:
Ve světě hromadných sdělovacích prostředků není možné informace utajovat, ale je možné jejich příjemce zahltit a zdětinštět na úrovni 4-6 let : "pračka pere", dokonce i když na kapesníku uděláte uzel, "jogurt je dobrý", "sýr se jmenuje Pepa a kutálí se pryč", .... výsledkem je, že jen málokdo se zastaví a rozhlédne kolem sebe a hledá odpovědi na ozázky. Ti ostatní jen opakují co slyšeli.
jiri.vaca
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Petr_ » pon 17 pro, 2007 22:33

Ahoj Jirko,

bohužel jsem je nečetl pozorněji. Spíše bych řekl že to, že jsou ty el.knihy "ořezané" jsem se nakonec dozvěděl od Vás. Takže je možné, že byla ta pro mne zajímavá informace opravdu těžko zjistitelná - resp. jsem ji asi nechtěně nepřečetl.

Budu ti moc vděčný, když mi napíšeš tak jak ostatní číslo dílu a stánky, kde se o tom píše. Opatřil jsem si až na jeden díl všechny díly v originále. Samozřejmě je budu číst celé znova, protože se dají číst mnohokrát po sobě a pokaždé tam najde člověk nové informace, přesně jak Anastasia povídala.

Jiank ke Tvé odpovědi:
popsal si ten nejprimitivnější způsob ovládání opět jen primitivnívh lidí.

Mnohem horší je v dnešní době překroucení původního smyslu informace. Tzn. mám informaci v bodě A, než dojde informace do bodu Z, na cestě k tomuto bodu je různě opisována, i nechtěně upravována, nesprávně pochopena a překládána a zde si už nemůžeš být jistý zda slova v knížce, která čteme jsou podávána týmž způsobem, jakým byla původně vyřčena.

Naštěstí mnoho z informací v knihách od Anastasie se dá ověřit jednoduše a přímo v životě - tzn. vlastní zkušeností - pak lze povědět, že ta informace má pro člověka pravdivý původ a také daný účinek. Do té doby ji může pouze "důvěřovat" a hledat vysvětlení či podstatu.
Jsou také různé dovednosti, které neumím v sobě prozatím vyvolat, ale to neznamená, že pro mne neexistují, stačí mi když vnitřně citím, že je to reálné a jak se k tomu dostanu je už na mě. Tzn. telepatie a podobné věci je zcela normální věc, bohužel pro většinu z nás uzavřena z důvodu vlastního uzavření či slepoty před mechanismy přírody a její energiemi.

Výhoda knih od Anastasie je, že ona si nehraje na svatého a psychologa, ale rovnou ukazuje na konkrétních příkladech běžného života co vlastně chtěla říci. Tzn. ne vždy musí člověk nad danou informací ztrácet furu času, když se najde člověk, který pomůže "nakopnout" k jejímu plnému pochopení mnohem dříve. Pak se také nemůže stát to, že ač si mnoho lidí myslí, že přišlo na správný význam (ve skutečnosti se to domnívají jen oni), ale pravda je zcela někde jinde.

Namu:

Když bůh tedy vytvořil tento náš svět, asi nebylo jeho plánem tvořit ostatní paralelní světy, kde by člověk odcházel v případě nouze. To by byl jen útěk před pravdou, ne její pochopení :wink: .

Já jsem jednoznačně pro planetu zemi a ten svůj vysněný plácek země :) .
Petr_
Osadník
Osadník

Další

Zpět na Knihy