Portál  •  Nápověda  •  Hledat  •  Seznam uživatelů   •  Uživatelské skupiny  •  Registrace  •  Nastavení  •  Přihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Obsah fóra Anastasia.cz Z naší nabídky vybíráme:

Viděl jsem tě růst...
Portál
Shop  •  Wiki  •  Hudba  •  Mapa  •  Knihy  •  Foto Album  •  Odkazy  •  Kalendář  •  RSS články  •  Nový příspěvek  •  Poslední příspěvky
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPoslat email příteli.Seznam uživatelů, kteří sledují toto témaUložit toto téma jako souborVerze pro tiskPřihlásit, pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
Namu
Moderátor
Moderátor

Věk: 47

blank.gif
PříspěvekZaslal: ne 21 únor, 2010 01:49  Předmět:  (Žádný předmět) Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

Ahoj Petře,
já nevidím v rozumu a intuici protiklady, pokud se rozum podřídí intuici. Dělám, co mi říká intuice, ale používám k tomu rozum, abych toho dosáhla.
Např. mi intuice řekne, jed tam a tam, tak tam jedu, ale musím si vzít věci a peníze a mapu a sehnat jízdenku... to dělá rozum.

Jen je potíž, když rozum převezme vládu a řekne - nejezdi, je tam zima, a třeba nebudou doma, a nemáš na to peníze...

Takže si myslím, že naučit se poslouchat svou intuici je podstatné.
A rozumu dát rozumné úlohy Usmívat se))

V napojení na intuici je člověk v proudu života. Pokud poslouchá jen svůj rozum, tak není proud a není život - život se spotřebuje na nějakou představu, která nemusí mít s pravým životem toho člověka nic společného. A přesto mnoho lidí tráví celá desetiletí svého života v naplnování rozumných představ. Netuší, že jsou tím mimo život, i když zdánlivě žijí.

hezký den
Namu

Rak Pohlaví:Žena Králík OfflineOsobní galerie uživatele NamuZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailMSN MessengerMapa
Petr_
Přispěvatel
Přispěvatel

Věk: 33

czechrepublic.gif
PříspěvekZaslal: ne 21 únor, 2010 17:58  Předmět:  (Žádný předmět) Odpovědět s citátemKonec stránkyNávrat nahoru

Namu asi jsem to dostatečně nepopsal Velmi Šťastný . Jednoho bez druhého nejde, ale optimální je systém intuice(resp. zkušenost) - pak rozum. Pokud je intuice bez zkušenosti a ve výsledku naprosto mimo, rozum ji sám prověří a případně blokne k hlubšímu ověření, popř. zařadí na "černou listinu" v dané věci.
Ve tvém příkladu je to následně pak takto: rozum řekne co vše budu potřebovat a je-li to proveditelné, intuice rozhodne na základě všech zkušeností a někdy i prostě na základě něčeho uvnitř, aniž by člověk danou věc někdy okusil, že i přes nějaký problém, je nutné tam jet a cit řekne, že cestou se najde jiné řešení....
Jinak samozřejmě souhlas s tebou....

Lev Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie uživatele Petr_Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPoslat email příteli.Seznam uživatelů, kteří sledují toto témaUložit toto téma jako souborVerze pro tiskPřihlásit, pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru