| Autor |
Zpráva |
Namu
Moderátor

Věk: 47

|
|
Ahoj Petře,
já nevidím v rozumu a intuici protiklady, pokud se rozum podřídí intuici. Dělám, co mi říká intuice, ale používám k tomu rozum, abych toho dosáhla.
Např. mi intuice řekne, jed tam a tam, tak tam jedu, ale musím si vzít věci a peníze a mapu a sehnat jízdenku... to dělá rozum.
Jen je potíž, když rozum převezme vládu a řekne - nejezdi, je tam zima, a třeba nebudou doma, a nemáš na to peníze...
Takže si myslím, že naučit se poslouchat svou intuici je podstatné.
A rozumu dát rozumné úlohy ))
V napojení na intuici je člověk v proudu života. Pokud poslouchá jen svůj rozum, tak není proud a není život - život se spotřebuje na nějakou představu, která nemusí mít s pravým životem toho člověka nic společného. A přesto mnoho lidí tráví celá desetiletí svého života v naplnování rozumných představ. Netuší, že jsou tím mimo život, i když zdánlivě žijí.
hezký den
Namu
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
Petr_
Přispěvatel

Věk: 33

|
|
Namu asi jsem to dostatečně nepopsal . Jednoho bez druhého nejde, ale optimální je systém intuice(resp. zkušenost) - pak rozum. Pokud je intuice bez zkušenosti a ve výsledku naprosto mimo, rozum ji sám prověří a případně blokne k hlubšímu ověření, popř. zařadí na "černou listinu" v dané věci.
Ve tvém příkladu je to následně pak takto: rozum řekne co vše budu potřebovat a je-li to proveditelné, intuice rozhodne na základě všech zkušeností a někdy i prostě na základě něčeho uvnitř, aniž by člověk danou věc někdy okusil, že i přes nějaký problém, je nutné tam jet a cit řekne, že cestou se najde jiné řešení....
Jinak samozřejmě souhlas s tebou....
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3
|
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|